15 C
Valencia

Desmantellen una clínica mèdica clandestina a Picassent

La Guàrdia Civil allibera a huit persones víctimes d'explotació laboral.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Guàrdia Civil ha detingut a un home de 52 anys que exercia de fals medique i explotava laboralment a persones per a treballar en el camp i a vegades com a auxiliars d’infermeria sense la formació requerida, a Picassent.

La Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de València i la Inspecció de Treball i Seguretat Social de València, van iniciar les actuacions quan van tindre coneixement que diverses persones van estar treballant en una finca agrícola situada en el terme municipal de Picassent, propietat d’un individu pakistanés, ara detingut.

A estes persones se’ls imposaven condicions de treball perjudicials i contràries a les lleis laborals, com ara realitzar jornades de treball de més d’onze i dotze hores diàries, sense cap mena de descans setmanal, percebent a canvi, cadascun d’ells, set-cents cinquanta euros (750) mensuals, restant-li dos-cents euros (200) en concepte de lloguer per l’allotjament, coincidint al seu torn amb altres huit persones que es trobaven en la seua mateixa situació i que encara continuaven treballant en la citada finca agrícola.

Les citades víctimes vivien en un gran estat d’insalubritat, cohabitant en un habitatge situat dins de la finca agrícola utilitzada com a magatzem d’aliments, amb insectes i rosegadors, amb habitacions sense finestres i exposats a les inclemències del temps, unit tot això, a la vigilància a la qual eren sotmeses, amb càmeres de videovigilància en diferents dependències de l’immoble, agreujant-se la seua situació al no gaudir estes de llibertat ambulatòria, ja que a les mateixes no se’ls permetia eixir de la finca agrícola, evitant així qualsevol possible denúncia davant els cossos policials.

- Publicitat -

El denunciant, a més d’exercir en la finca funcions d’agricultor, ho alternava realitzant funcions d’auxiliar sanitari sense comptar amb cap titulació per a això, quan així li ho requeria el detingut, en un xalet llogat per este i habilitat com a clínica mèdica clandestina on el detingut exercia com a metge especialitzat en el tractament de diferents malalties.
A esta clínica acudien pacients amb problemes d’articulacions, i fins i tot, amb malalties coronàries o diagnosticades de càncer, sent sotmesos a tractaments mèdics varis, entre ells transfusions de sang, una vegada tractada pel detingut.

En la seua majoria, els pacients que acudien a la clínica provenien d’Anglaterra, desplaçant-se des d’este país exclusivament per a sotmetre’s als tractaments oferits. Estos pacients pagaven entre 10.000 i 20.000 lliures pel tractament rebut.

- Publicitat -

Durant la investigació, s’obté informació dels diferents organismes competents que el detingut no es troba col·legiat en el Col·legi Oficial de Metges de València, així com tampoc en cap Col·legi Oficial de Metges d’Espanya. De la mateixa manera, s’obté informació que el xalet llogat per este i habilitat com a clínica mèdica clandestina situat en el terme municipal de Picassent no apareix inscrit en el Registre Autonòmic de Centres, Serveis i Establiments Sanitaris de la Comunitat Valenciana.

En la fase d’explotació de l’operació, duta a terme de manera conjunta per integrants de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de València, Inspecció de Treball i Seguretat Social de València i la Inspecció Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es realitzen registres en la parcel·la agrícola i en el xalet utilitzat com a clínica mèdica clandestina, situats tots dos en el terme municipal de Picassent.

Durant els registres, s’intervé entre un altre material, diversa documentació mèdica relacionada amb el detingut (com a receptes mèdiques prescrites per este), material informàtic, centenars de productes i substàncies medicinals (entre ells suplements dietètics i nutricionals no autoritzats a Espanya), grans quantitats de material, instrumental i aparells mèdics (com a agulles, xeringues, degotadors i aletes de vies intravenoses), 50 lingots de plata d’1 kg cadascun (valor total aproximat de mercat de 33.100 euros), 89 lingots d’or de 100 grs cadascun (valor total aproximat de mercat de 418.923 euros), 5.085 euros en metàl·lic i diverses joies.

A més de l’anterior, per part de personal de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (Sanitat Alimentària) es procedeix a la immobilització de grans quantitats de productes alimentosos cultivats i elaborats en la parcel·la agrícola del detingut en considerar l’existència de risc imminent i extraordinari per a la salut pública pel fet que les instal·lacions no reuneixen cap condició higiènica ni de salubritat. Els citats productes alimentosos es comercialitzaven en l’àmbit internacional a través de la pàgina Web d’una empresa propietat del detingut.

Finalment, ressaltar que s’alliberen a huit persones per explotació laboral i es procedeix a la detenció de l’autor dels fets, al qual se li investiga pels presumptes delictes contra els drets dels treballadors, intrusisme professional, estafa, blanqueig de capitals i contra la salut pública.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,326FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària

Pérez afirma que les noves investigacions sobre Fabra demostren que el PP “mai va abandonar les pràctiques corruptes”

La secretària d'Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló lamenta que el Partit Popular "continue donant eixa mala imatge del nostre territori"

Castelló supera les 400 denúncies per incomplir les mesures sanitàries per a contindre la covid-19

El nivell de sancions per infraccions imposades per la Policia Local es redueix a la meitat en les últimes setmanes de novembre

Benicarló reactiva el comerç local amb vals descompte i bosses reutilitzables

La Regidoria de Comerç ha posat en marxa una nova edició de la campanya de vals descompte amb una inversió de 45.000 euros. Medi Ambient repartirà als comerços 4.000 bosses de paper reutilitzable i 8.000 bosses de cotó orgànic per a conscienciar sobre l'ús abusiu de bosses d'un sol ús.
- Advertisement -

: Valencià