La Policia entra en 23 clíniques de iDental de 21 províncies, 5 en la Comunitat

Al voltant de 300 agents de la Policia Nacional registren 23 clíniques de iDental -cinc d'elles en la Comunitat Valenciana- en 21 províncies per a confiscar-se d'equips informàtics, recopilar proves per a retornar-li-les als pacients afectats i elaborar un inventari d'actius.

clíniques

Al voltant de 300 agents de la Policia Nacional registren 23 clíniques de iDental -cinc d’elles en la Comunitat Valenciana- en 21 províncies per a confiscar-se d’equips informàtics, recopilar proves per a retornar-li-les als pacients afectats i elaborar un inventari d’actius.

Fonts policials han informat que l’operació Apolonia, posada en marxa per ordre del jutjat d’instrucció número 5 de Madrid, afecta a 23 clíniques: Rivas-Vaciamadrid (Madrid), Gijón, Salamanca, Valladolid, Segòvia, Zaragoza, Barcelona, Tarragona, Girona, Castelló, València, Albacete, Alacant, Elx, Murcia, Almería, Granada, Màlaga, Córdoba, Sevilla, Cadis i Las Palmas.

A l’interior d’aquestes clíniques, la Policia intervindrà equips informàtics que alberguen expedients mèdics dels afectats després del tancament pel presumpte frau, a fi que poden recuperar les seues proves, completar el seu tractament i, si escau, denunciar la seua situació.

A més, els registres permetran fer un inventari perquè la ORGA (Oficina de recuperació i Gestió d’Actius) procedisca a la venda anticipada per a un possible rescabalament econòmic als afectats.

Els registres que es practicaran durant la jornada són continuació que els efectuats el 3 d’agost, quan van ser inspeccions a 19 clíniques. El tancament de totes les seus de iDental ha afectat a milers de pacients en 24 ciutats espanyoles, tantes com seus tenia l’empresa, fins al punt que el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va decidir assumir la investigació pel presumpte frau.

Publicitat