La II Entrada de la Clòtxina donarà la benvinguda al producte amb 4.000 racions de reconeguts cuiners

La II Entrada de la Clòtxina, organitzada per Mercavalència i l'associació dels 'Clochinistas', donarà la benvinguda a aquest producte valencià el dissabte 18 de maig en el Mercat del Cabanyal de la capital, amb la degustació de 4.000 racions que elaboraran prestigiosos cuiners Del Tros al Plat, entre altres activitats.

La II Entrada de la Clòtxina, organitzada per Mercavalència i l’associació dels ‘Clochinistas’, donarà la benvinguda a aquest producte valencià el dissabte 18 de maig en el Mercat del Cabanyal de la capital, amb la degustació de 4.000 racions que elaboraran prestigiosos cuiners Del Tros al Plat, entre altres activitats.

Segons ha informat l’organització en un comunicat, amb aquesta celebració, Mercavalència vol marcar l’inici de la temporada de la clòtxina, seguint amb el seu calendari de Mercafestes: un mes, un producte, un mercat.

Per a açò, igual que l’any passat, s’ha comptat amb la col·laboració en l’organització dels ‘Clochinistas’, associació que promociona i potencia el consum d’aquest producte a València i amb la participació de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Comerç, la Diputació, a través de Turisme València, i Food Carnival.

Durant el matí, es repartiran 4.000 racions de clòtxina dels millors productors de l’Agrupació de ‘Clochineros’ del Port de València i Sagunt cuinats pels prestigiosos cuiners i cuineres de Del Tros al Plat. El repartiment es realitzarà presentant un tiquet de compra del Mercat del Cabanyal.

No obstant açò, l’acte en si arrancarà a les 11.00 hores amb l’arribada de les clòtxines i la clòtxina corpòria de les peces d’#HortAttack, acompanyades de música fins al Mercat del Cabanyal. A partir d’eixe moment, començarà la cocció del producte i un showcooking de València Turisme.

Es comptarà a més amb la presència dels productors de l’Agrupació de ‘Clochineros’ que explicaran com es cria i es comercialitza el famós bivalve. Al llarg del matí hi haurà també tallers infantils de les Mercafestes relacionats amb la clòtxina.

A les 14 hores, es cuinarà una paella geganta de clòtxina amb tiquets a preus populars. La festa continuarà a la vesprada amb l’actuació a les 16.00 hores de la banda de rock valencià Tenda i conclourà amb un monòleg a les 18.00 hores a càrrec d’Óscar Tramoyeres.

Publicitat