L’Ajuntament de Cocentaina i la Mancomunitat Alcoià-Comtat es citen amb el conseller de Polítiques Inclusives

L'ajuntament de Cocentaina i la Mancomunitat Alcoià-Comtat van traslladar al secretari autonòmic de Planificació i Organització del Sistema de Serveis Socials, Xavier Uceda, les necessitats de les seues entitats.

L’ajuntament de Cocentaina i la Mancomunitat Alcoià-Comtat van traslladar al secretari autonòmic de Planificació i Organització del Sistema de Serveis Socials, Xavier Uceda, les necessitats de les seues entitats en un encontre que va tindre lloc en València dijous 10 de setembre.

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, i la coordinadora de l’equip social de base van posar de manifest la necessitat de dotar de jornada completa a la treballadora social que participa de l’equip de famílies, així com la demanda de millorar el finançament que rep el servei del Respir, qui Conselleria subvenciona amb sols 10.000 € i que no arriba a sufragar ni una sisena part del que inverteix l’Ajuntament en este servei municipal i totalment gratuït per a les famílies.

Pel que fa a la Mancomunitat Alcoià-Comtat, el seu gerent, Arnaldo Dueñas, recordava la necessitat de posar en marxa el servei especialitzat per a població migrant, anomenat Pangea. L’Ajuntament de Cocentaina va proposar en 2018 cedir a la mancomunitat el 50% de jornada del professional que li subvenciona Conselleria a canvi què esta subvencionara al tècnic al 100% per a l’entitat supramunicipal. Una fórmula que ja es va fer servir per a la prestació mancomunada de l’agent d’igualtat, on Cocentaina també va cedir el seu 50% per a benefici de tots els pobles de l’Alcoià-Comtat. D’esta forma el professional de Pangea prestaria el seu servei uns dies al municipi contestà i la resta als pobles de l’Alcoià-Comtat, una opció on «Cocentaina es solidaritza i tots els pobles guanyem», segons Mireia Estepa.

A l’encontre amb Xavier Uceda, s’ha conclòs en posar estes peticions per escrit i el secretari autonòmic ha afirmat que eren una bona proposta que està en sintonia amb la voluntat del govern valencià de fomentar l’activitat de les mancomunitats. L’alcaldessa de Cocentaina comentava que «esperem que Conselleria siga sensible amb les nostres demandes i que entenga que perseguim el seu mateix objectiu: atendre amb les millores de les condicions a tothom amb uns serveis que responguen a les seues necessitats».

ValenciàEspañol