20.3 C
Valencia

Cocentaina finalitza les obres de rehabilitació del llavador del Pla de la Font

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Les obres per a la millora i rehabilitació del llavador del Pla de la Font de Cocentaina ja han finalitzat després de més de tres mesos de treball que han permés que la infraestructura recupere l’aspecte original que va tindre en temps passats.

El projecte s’ha centrat en dues fases i en la primera s’ha portat a terme el desviament de les aigües per a poder facilitar les tasques de neteja, un procés que fins ara no es podia fer de forma adequada en no comptar el mencionat llavador amb les canalitzacions adequades. Per altra banda, la segona fase s’ha centrat a descobrir aquelles parts del safareig que estaven ocultes així com recuperar tots els elements originals sense deixar de banda l’embelliment de les façanes exteriors i interiors.

Per últim s’ha col·locat una barana a la banda que dóna al Pla de la Font per a garantir la seguretat.

“El procés de restauració fou proposat per la ciutadania als Pressupostos Participatius i aquesta idea es va sumar al projecte que ja venia treballant el Govern Municipal per a recuperar al 100% un llavador que és tan representatiu per al Patrimoni Històric de Cocentaina. Amb aquesta intervenció no hem pretés donar-li altra visió al safareig sinó recuperar-lo tal qual era antany però amb nous materials“, explica el regidor d’Obres i Serveis, Marcos Castelló.

- Publicitat -

Des de l’Ajuntament de Cocentaina es recorda que aquesta reforma del Llavador del Pla de la Font se suma a la realitzada el passat any al de la pedania dels Algars i es destaca que s’està estudiant una pròxima intervenció d’idèntiques característiques per a recuperar el del Poble Nou de Sant Rafel. L’objectiu de tots aquests projectes demana valorar tots els llavadors del terme municipal, fer que les veïnes i els veïns de Cocentaina tornen a gaudir d’ells respectant les instal·lacions i donar-los a conéixer mitjançant rutes turístiques.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,322FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Barceló: “Falta concretar si les 10 persones màximes pel Nadal seran d’una o de dos unitats de convivència”

Les declaracions de la consellera de Sanitat en la seua visita d'este dilluns a Castelló deixen enlaire si serà o no possible la reunió per les festes de persones que no convisquen habitualment.

22 milions més d’euros en el pressupost de la Diputació que supera els 168 milions

Reconstruir Castelló, Impulsar, protegir i fer més sostenible la província són els quatre eixos fonamentals en què s'estructuren els comptes pel 2021 que hui s'han presentat.

Turisme presenta a les empreses de restauració de la Comunitat al segell L’Exquisit Mediterrani

Francesc Colomer ha presentat a través d'un seminari web l'esborrany del manual per a adherir a les empreses de restauració al segell L'Exquisit Mediterrani.

Investiguen a una persona per l’enverinament de dos gats a Castelló

S'han localitzat els cadàvers de dos gats, un d'ells tenia propietari.

Peníscola al costat de Labora i Diputació destinen més de 193.000 € a programes d’ocupació

La regidoria de turisme ha destinat 92.000 € en un Pla d'Ocupació Local per a informadors en platges i via pública.
- Advertisement -

: Valencià