20.3 C
Valencia

Cocentaina acull una jornada de formació tècnica per a l’atenció a la violència de gènere i la protecció a les víctimes

L'encontre es va celebrar el passat dimarts 26 de març al Centre Social del Real Blanc i va reunir a més de 70 professionals i agents implicats en la lluita contra la violència i les agressions masclistes

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Cocentaina, en estreta col·laboració amb la Subdelegació del Govern, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Creu Roja, ha acollit una jornada formativa al voltant del servei d’Atenció i Protecció de les Víctimes de Violència de Gènere (ATENPRO) que ofereix aquesta última entitat, Creu Roja, des de l’any 2013.

L’encontre es va celebrar el passat dimarts 26 de març al Centre Social del Real Blanc i va reunir a més de 70 professionals i agents implicats en la lluita contra la violència i les agressions masclistes.

La Subdelegada del Govern a la província d’Alacant, Araceli Poblador, va estar present en aquesta jornada i va aprofitar la seua visita a Cocentaina per a recordar que “s’han de desterrar mites i creences basades en estereotips masclistes que donen més valor a les paraules dels homes que a les dones. Són pràcticament inexistents les denúncies falses en violència de gènere”.

És per això que la representant del Govern central a la província va voler reiterar la seua “voluntat decidida per a treballar de forma incansable per a no fallar a les víctimes, a les dones que denuncien, a les que no s’han atrevit encara i a tots els menors implicats”.

- Publicitat -

Actualment, la província d’Alacant és la cinquena en tot l’Estat amb un major nombre d’usuàries del servei d’ATENPRO, xifrades actualment en un total de 855 persones, de les quals un 78% són de nacionalitat espanyola i amb una mitjana d’edat entre els 35 i els 45 anys. Aquest és un servei d’atenció i protecció a les víctimes que depén del Ministeri de Presidència.

La jornada de Cocentaina va aprofitar perquè els diversos agents implicats -treballadores i treballadors dels Serveis Socials, agents d’igualtat, professionals del Centre Dona 24 hores, agents de la Policia Local, Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat…- conegueren a fons el funcionament, des d’un punt de vista tècnic, d’aquest servei d’Atenció i Protecció de les Víctimes de Violència de Gènere per tal d’aprofitar al màxim els seus recursos disponibles.

- Publicitat -

Mireia Estepa, alcaldessa socialista de l’Ajuntament de Cocentaina, ha agraït públicament a la Subdelegada del Govern que proposara la celebració d’una jornada de formació al municipi. “Em consta”, ha dit Estepa, “que la Subdelegada està molt implicada en la lluita contra la violència masclista i en la formació de tot el personal implicat, un tret que també ha definit la gestió de l’Ajuntament de Cocentaina especialment els últims anys. A més, també cal destacar la important feina que s’està fent per a reforçar els protocols d’actuació i portar un control més exhaustiu del que està ocorrent”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,322FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Les altes de llits UCI a Castelló es resisteixen al descens de les xifres COVID

El gerent del Departament de Salut de Castelló espera que en un parell de setmanes es reflectisca a cures intensives les altes que ja estan donant en planta.

Barceló: “Falta concretar si les 10 persones màximes pel Nadal seran d’una o de dos unitats de convivència”

Les declaracions de la consellera de Sanitat en la seua visita d'este dilluns a Castelló deixen enlaire si serà o no possible la reunió per les festes de persones que no convisquen habitualment.

22 milions més d’euros en el pressupost de la Diputació que supera els 168 milions

Reconstruir Castelló, Impulsar, protegir i fer més sostenible la província són els quatre eixos fonamentals en què s'estructuren els comptes pel 2021 que hui s'han presentat.

Turisme presenta a les empreses de restauració de la Comunitat al segell L’Exquisit Mediterrani

Francesc Colomer ha presentat a través d'un seminari web l'esborrany del manual per a adherir a les empreses de restauració al segell L'Exquisit Mediterrani.

Investiguen a una persona per l’enverinament de dos gats a Castelló

S'han localitzat els cadàvers de dos gats, un d'ells tenia propietari.
- Advertisement -

: Valencià