El govern de Cocentaina obté el suport necessari per a iniciar la redacció del Pla Director del Palau Comtal

L'Ajuntament de Cocentaina ha aconseguit el ferm compromís de la Diputació d'Alacant per a col·laborar econòmicament en la dotació que permetrà iniciar la redacció del Pla Director del Palau Comtal.

AVL

L’Ajuntament de Cocentaina ha aconseguit el ferm compromís de la Diputació d’Alacant per a col·laborar econòmicament en la dotació que permetrà iniciar la redacció del Pla Director del Palau Comtal. Així ho ha confirmat l’alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa, tot recordant que l’Ajuntament local també haurà d’aportar una part important del pressupost perquè “aquest document tan important per al futur del Palau siga prompte una realitat”. Concretament, la Diputació d’Alacant ha aprovat en els seus pressupostos una partida de 30.000 euros, la quantia restant per a la redacció l’aportarà l’Ajuntament de Cocentaina.

L’alcaldessa socialista Mireia Estepa, acompanyada per la Tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament, es van reunir en abril de 2016 amb el diputat d’Arquitectura Jaime Lloret i amb Rafael Pérez, Cap de Servei, per a demanar la implicació de l’ens provincial en aquest projecte. “Després de tot este temps de treball constant i de demanar en reiterades ocasions que se’ns donara una resposta rebem aquesta boníssima notícia”, apunta Estepa, “el Plenari de la Diputació ha aprovat en els seus pressupostos una partida per a la redacció del Pla Director del Palau”.

Aquest Pla Director contindrà informació rellevant i imprescindible com ara l’adequació arquitectònica als usos que es volen donar a l’edifici, els quals van quedar definits fa més de 2 anys per la comissió del Palau creada per a aquest propòsit. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cocentaina, Marcela Richart, afirma que “en tot cas, s’haurà de revisar novament si són possibles aquests usos i com portar-los a la pràctica sempre respectant les característiques d’aquest edifici que, recordem, és un Bé d’Interés Cultural (BIC)”. A més, aquest Pla Director també contindrà estudis arquitectònics, de restauració i de conservació i d’arqueologia, intervencions i actuacions que s’han de fer per a garantir els usos acordats en la comissió més amunt mencionada.

L’edil responsable de Cultura afirma que el Govern contestà està molt satisfet de què finalment “se’ns reconega una de les necessitats més grans que té Cocentaina pel que fa a patrimoni històric i artístic, per a fer valdre la joia arquitectònica del poble. Açò repercutirà molt positivament sobre les inversions que podran fer-se al Palau, els nous usos que es podran donar a l’emblemàtic edifici, la seua projecció a l’exterior, etc.”

- Advertisement -
CatalanSpanish