Cocentaina rebrà 18.108,05€ per a projectes del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere

L'Ajuntament de Cocentaina rebrà un total de 18.108,05 euros provinents dels fons consignats per al Pacte d'Estat de Violència de Gènere elaborat pel Govern central de l'Estat.

Com avançava l’alcaldessa contestana Mireia Estepa, aquests fons es podran destinar a la realització de projectes i programes municipals que tinguen com a finalitat desenvolupar algunes de les mesures del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere. Entre algunes de les mesures que es podran portar avant trobem la realització de campanyes de formació i sensibilització, oferir suport psicològic per a les víctimes, tallers formatius, etc.

Aquesta és la segona vegada que el govern d’Espanya llança aquestes ajudes dins del seu compromís amb la lluita per la igualtat i contra el masclisme. La regidora de Benestar Social, Estepa, es mostrava molt satisfeta amb la recepció d’aquesta subvenció i comentava que «és indispensable comptar amb ajuda econòmica d’altres administracions per a erradicar la desigualtat de gènere de la nostra societat. A les intervencions que ja féiem amb diners del pressupost local li vam sumar les del Pacte i el resultat ha sigut excel·lent perquè hem pogut treballar amb més intensitat i recursos que mai».

En uns mesos l’equip de treball contra la violència de gènere de Cocentaina que està integrat per les professionals de Serveis Social, la unitat policial MINERVA i la regidora de l’àrea es posaran a planificar les activitats per a 2020 i es coordinaran amb l’agent d’igualtat de la mancomunitat l’Alcoià-Comtat i els centres educatius per oferir a l’alumnat recursos segons les seues necessitats. Mireia Estepa seguix defenent que «la clau de la igualtat continua estant en l’educació i la prevenció de conductes masclistes».

CatalàEspañol