domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cocentaina reclama igualtat de tracte de l’àrea de Salut d’Alcoi cap a la seua Policia Local

Demana que li facen tests als agents de Cocentaina igual que s'ha fet amb els d'Alcoi.

L’alcaldessa de Cocentaina s’assabentava a principis de maig que a la policia d’Alcoi l’hospital comarcal li havia fet els tests ràpids de diagnòstic COVID-19 de forma gratuïta i es posava en contacte amb la gerent de l’àrea de Salut per demanar «igualtat de tracte perquè Cocentaina també és un poble que perteneix a l’hospital comarcal Verge dels Lliris i que, per tant, paguem tots i totes».

El 12 de maig remetia per escrit la petició amb el següent contingut:

En primer lloc, agraïm la seua tasca al capdavant de la lluita de la nostra zona contra la COVID-19 i li traslladem el nostre ànim i la nostra disposició per col·laborar en allò que es precise.

En segon lloc, sol·licitem a l’àrea de salut d’Alcoi que es realitzen de forma gratuïta les proves diagnòstiques de la COVID-19 a les persones treballadores dels serveis essencials que han estat en contacte amb la ciutadania mentre exercien les seues funcions. Especialment, la Policia Local de Cocentaina i l’equip de Benestar Social.

Sabedors que al personal de la Policia d’Alcoi se li van fer aquestes proves gratuïtament a l’hospital comarcal Verge del Lliris, i com a municipi que ha de ser atés en aquest hospital, demanem el mateix tracte. En cas contrari, entendrem que se’ns està tractant diferenciadament i que està produint-se un greuge comparatiu entre persones treballadores que estan igual d’exposades al contagi.

A la resposta de l’emissiva es va reiterar que no anàven a fer-se les proves a la Policia Local de Cocentaina; no obstant això, s’informava que al personal de tot el departament de Benestar Social sí que anaven a fer-se-li les proves per considerar-les personal sociosanitari, cosa que celebra Mireia Estepa «agraïm que a tot l’equip de Serveis Socials se hagen fet les proves totes amb resultat negatiu a la coronavirus, ja que han estat molt exposades i no han deixat de treballar amb les persones més vulnerables.

Però seguirem reivindicant el dret de la nostra Policia Local a tindre accés a aquestes proves en les mateixes condicions que han accedit els del municipi del costat, Cocentaina no té motiu per a pagar les proves si altres no ho han fet».

Últimas noticias

Contenido relacionado