8.9 C
Valencia

Cocentaina suspén les festes de Moros i Cristians 2020

L'assemblea general de la Junta de Festes de Moros i Cristians suspén les festes de 2020 amb el vistiplau de l'alcaldessa de Cocentaina i el regidor de Festes.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Divendres passat a les 20 h es reunien telemàticament tots els i les caps de filà amb la junta de govern, el regidor de Festes i l’alcaldessa per prendre la decisió més dura per a la festa contestana en qüestió de dècades.

L’assemblea va estar completament d’acord en que la incertesa de la prevalença de la COVID-19 en la societat i les mesures de contingència la conduïen a prendre la decisió més responsable per a les seues filaes i el públic que convoquen les Festes de Cocentaina. No va haver-hi discussió i per unanimitat es va votar la suspensió del certamen de 2020.

Dos setmanes abans d’esta important reunió, el President de la Junta, Francisco Masanet, demanava que cada filà votarà democràticament què volien fer amb els Moros i Cristians del present any i és esta decisió unànime la què es va traslladar divendres a la reunió de l’assemblea.

L’alcaldessa, Mireia Estepa, i el regidor de l’àrea, Octavio Cerdà, van explicar que si este estiu es pot celebrar algun acte per honrar a la Festa, es farà, «encara que siga sols un gest que ens recorde que el nostre poble està en Festes».

- Publicitat -

Francisco Masanet, que enfronta el seu primer any com a president de la Junta, comentava que «ha sigut una decisió molt meditada i trista però, sense dubte, el resultat demostra la unió dels festers contestans i la seua responsabilitat».

Per la seua part, l’alcaldessa, Mireia Estepa, mostrava la seua tristesa davant la notícia i reconeixia que «les filaes han demostrat amb esta decisió unànime estar a l’altura de les circumstàncies amb una total maduresa de cara a la ciutadania. I encara que ara els festers i els contestans estiguem desanimats perquè el virus ha detingut les nostres Festes, no perdem l’estima ni la gana dels nostres Moros i Cristians perquè a la Festa contestana no l’apaga ni la COVID-19. Tornarem a omplir carrers i places i cantarem el nostre himne». Octavio Cerdà, regidor de Festes, animava als festers i, en especial, als qui anaven a ser els càrrecs 2020 «a preparar amb força la tornada de Sant Hipòlit, els festers i la música a les nostres vides quan arranque la publicació de 2021».

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,329FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià