22.4 C
Valencia

Cocentaina suspén les festes de Moros i Cristians 2020

L'assemblea general de la Junta de Festes de Moros i Cristians suspén les festes de 2020 amb el vistiplau de l'alcaldessa de Cocentaina i el regidor de Festes.

- Publicitat -AVL

Divendres passat a les 20 h es reunien telemàticament tots els i les caps de filà amb la junta de govern, el regidor de Festes i l’alcaldessa per prendre la decisió més dura per a la festa contestana en qüestió de dècades.

L’assemblea va estar completament d’acord en que la incertesa de la prevalença de la COVID-19 en la societat i les mesures de contingència la conduïen a prendre la decisió més responsable per a les seues filaes i el públic que convoquen les Festes de Cocentaina. No va haver-hi discussió i per unanimitat es va votar la suspensió del certamen de 2020.

Dos setmanes abans d’esta important reunió, el President de la Junta, Francisco Masanet, demanava que cada filà votarà democràticament què volien fer amb els Moros i Cristians del present any i és esta decisió unànime la què es va traslladar divendres a la reunió de l’assemblea.

L’alcaldessa, Mireia Estepa, i el regidor de l’àrea, Octavio Cerdà, van explicar que si este estiu es pot celebrar algun acte per honrar a la Festa, es farà, «encara que siga sols un gest que ens recorde que el nostre poble està en Festes».

Francisco Masanet, que enfronta el seu primer any com a president de la Junta, comentava que «ha sigut una decisió molt meditada i trista però, sense dubte, el resultat demostra la unió dels festers contestans i la seua responsabilitat».

Per la seua part, l’alcaldessa, Mireia Estepa, mostrava la seua tristesa davant la notícia i reconeixia que «les filaes han demostrat amb esta decisió unànime estar a l’altura de les circumstàncies amb una total maduresa de cara a la ciutadania. I encara que ara els festers i els contestans estiguem desanimats perquè el virus ha detingut les nostres Festes, no perdem l’estima ni la gana dels nostres Moros i Cristians perquè a la Festa contestana no l’apaga ni la COVID-19. Tornarem a omplir carrers i places i cantarem el nostre himne». Octavio Cerdà, regidor de Festes, animava als festers i, en especial, als qui anaven a ser els càrrecs 2020 «a preparar amb força la tornada de Sant Hipòlit, els festers i la música a les nostres vides quan arranque la publicació de 2021».

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,705FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià