20.6 C
Valencia

Adverteixen del risc de col·lapse en les oficines del SEPE per l’acumulació d’expedients

CSIF avisa que la cita prèvia ja tarda uns 25 dies i reclama un pla de xoc urgent.

- Publicitat -AVL

El sindicat CSIF adverteix del risc de col·lapse de les oficines del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) a causa de l’acumulació d’expedients.

La central sindical explica que als tràmits ordinaris s’afigen els propis dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTOs) més els vinculats amb l’increment de l’atur en els últims mesos. Els realitza una plantilla que ha perdut 55 efectius a la província de València. CSIF reclama un urgent pla de xoc.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que si abans de la pandèmia la cita prèvia es donava habitualment d’un dia per a un altre o, com a molt, en la mateixa setmana de sol·licitar-la, en l’actualitat tarda uns 25 dies. Aqueix retard s’estén a la tramitació dels expedients, a causa del volum existent. El sindicat avisa que això suposa, alhora, un retard en el pagament de les prestacions, que podria arribar a allargar-se fins a tres mesos de seguir esta dinàmica.

CSIF recalca que amb la pandèmia i els ERTOs, la càrrega de treball s’ha multiplicat per cinc. A aqueixa situació se suma l’increment de la desocupació, la qual cosa redunda en un augment d’expedients a tramitar perquè les persones afectades reben les prestacions que els corresponen. A més, s’uneix les fallades en la plataforma informàtica contractada per a la tramitació d’ERTOs que dilata l’elaboració dels expedients.

La central sindical recalca que aqueixa sobrecàrrega de treball es produeix en un context en el qual la plantilla de funcionaris del SEPE a la província de València ha disminuït al voltant d’un 12%. En concret, ha passat de 430 empleats públics en les seues oficines en 2015 a 375 en este any 2020.

El sindicat adverteix del col·lapse que pot produir-se en les oficines del Servei Públic d’Ocupació Estatal a causa de la sobrecàrrega per als treballadors, que repercuteix en la qualitat de l’atenció i dilata les cites prèvies i, per tant, l’aprovació de les prestacions. En estes circumstàncies la central sindical reclama un pla de xoc urgent, que reculla mesures com la realització d’hores extres voluntàries i incentivades adequadament per a poder agilitar les tramitacions.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,708FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València conclou els plans d’inundacions per als municipis amb risc màxim

Amb la incorporació de Benimuslem i Sollana, totes les localitats de menys de 5.000 habitants considerades de màxim risc compten ja amb un pla per a saber actuar en cas d'inundació.

Puig anuncia una paga extra per als sanitaris

També hi haurà una pròrroga de sis mesos dels contractes i més consultes obertes a la vesprada.

Borriana abona més de 200.000 euros de despeses extraordinàries a empreses i autònoms

També ha incrementat el finançament destinat als convenis de col·laboració amb entitats socials que han reforçat les ajudes pel coronavirus, i ha duplicat la partida d'ajudes socials.

L’Ajuntament ja ha pagat 454 ajudes als autònoms d’Onda per valor de 675.000 euros

El Pla Municipal d'Impuls als Autònoms suma un total d'un milió d'euros.

El dia 22 transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus

Amb motiu d'esta celebració inclosa en la Setmana Europea de la Mobilitat, els transports autonòmics obrin les seues portes tot el dia.
- Advertisement -

: Valencià