Col·lapse en la tramitació de l’Ingrés Mínim Vital a causa dels múltiples requisits i a la falta de dades

El sindicat CSIF adverteix de l'acumulació d'expedients i sobre l'escassa informació de la seua incompatibilitat amb la Renda d'Inclusió.

El sindicat CSIF avisa del col·lapse en la tramitació d’expedients de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) que s’està produint a la província de València. La central sindical adverteix que entre els motius que produeixen esta situació es troben els múltiples requisits que contenen, els canvis de criteri, l’acumulació d’expedients -26.000 a la província de València- o l’escassa plantilla que els tramita.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que s’està produint duplicitats, com que els sol·liciten diversos membres d’una mateixa família encara que només puguen concedir-ho a un, o que la ciutadania desconeix que, com va anunciar la vicepresidenta del Consell, és incompatible amb la Renda Valenciana d’Inclusió.”

“El Ministeri sí que admet totes dos ajudes i permet la tramitació, però Conselleria està obligant a retornar els diners de la Renda Valenciana d’Inclusió a qui ha cobrat ja el IMV. Aqueixa circumstància genera renúncies a este últim i, per tant, l’anul·lació d’un expedient ja treballat”, assenyala el sindicat.
CSIF apunta que a aqueixa falta d’informació sobre incompatibilitats se sumen els continus canvis normatius en la tramitació, l’escàs desenvolupament del Reial decret que el va aprovar o els nombrosos requisits demandats per a adjudicar esta ajuda i que dificulten la tramitació de l’expedient.

La central sindical explica que l’acumulació de peticions i la complicació per a tramitar-les, sumades a les renúncies dels afectats una vegada aprovats, estan provocant la desmoralització i desistiments d’empleats públics dels Centres d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), que són els qui desenvolupen el treball.

CSIF recorda que esta labor resulta voluntària, ja que no s’ha produït un reforç de plantilla per a escometre-la. No obstant això, l’escàs incentiu econòmic i els continus obstacles que la dificulten provoquen que més de 50 treballadors hagen renunciat ja a continuar tramitant-la a la província.

La central sindical reclama més claredat en la informació a l’usuari i en els requisits per al desenvolupament de l’expedient, de manera que els empleats públics puguen tramitar-lo en les condicions adequades i evitar que es produïsca l’actual col·lapse.

ValenciàEspañol