El Col·legi d’Advocats de Castelló acusa el Ministeri de Justícia de “desconéixer el funcionament dels jutjats”

L'acord pres en Junta de Govern denúncia entre altres coses que la situació d'estat d'Alarma ha posat en evidència les mancances i carències de mitjans humans i tècnics dels jutjats i que les mesures propostes no contribuiran en res a resoldre el caos que s'espera.

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Castelló rebutja les mesures adoptades pel Ministeri de Justícia per a donar resposta al col·lapse que es preveu en els jutjats, perquè considera que “no aborden els principals problemes d’absència de mitjans materials i humans ni estableixen dotacions pressupostàries concordes amb el que seria exigible”.

Així, la Junta de Govern del Col·legi ha fet públic un document en el qual s’argumenta detalladament el perquè del rebuig a unes propostes que, segons assenyala el text, en algunes mesures posen en relleu “que el Ministeri de Justícia demostra (…) desconéixer per complet el funcionament dels jutjats”, en referència a l’acord del Col·legi de “Rebutjar la mesura d’habilitar el mes d’agost a efectes processals”.

Però este punt, és només un dels punts que qüestiona. Algunes de les declaracions més contundents parlen de la situació, tantes vegades denunciada pels advocats, de falta de mitjans i per tant de congestió als jutjats, posant de manifest explícitament com “els diferents titulars que han transitat pel Ministeri s’han mostrat incapaços d’abordar amb solvència els reptes als quals s’han hagut d’enfrontar”.

L’acord reitera també la situació de l’Administració de Justícia a Espanya que “porta anys deteriorant-se, com és ben conegut, amb significatives manques de mitjans materials i humans i amb normes processals que no fan sinó demorar injustificadament els procediments”.

A més, cal destacar que els advocats es mostren molestos en què les decisions i mesures s’hi hagen pres “de forma unilateral”.

Per últim, el Col·legi d’Advocats de Castelló, informa que “a través del Consell General de l’Advocacia Espanyola i del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, donarà l’adequada resposta a esta mesura unilateral adoptada pel Ministeri de Justícia amb tota la contundència que siga precisa”.