13.8 C
Valencia

Els metges de Castelló denuncien que Atenció Primària no pot assumir també pacients covid-19

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) alerta que als consultoris falten recursos humans, materials i equips de protecció per poder simultaniejar l'atenció a pacients sospitosos de coronavirus amb altres patologies

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Junta Directiva del Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) considera que l’Atenció Primària (AP) no està encara preparada per a simultaniejar el control de pacients amb la Covid-19 amb l’atenció als pacients amb altres patologies. Este és el contingut principal de la nota de premsa que ha difós el Col·legi i que reitera una advertància que ja va fer fa una setmana.

El text explica que el tema es va posar damunt la taula “després d’anunciar la consellera de Sanitat que l’AP havia de realitzar esta funció”. A més, l’argumentació parla de què, precisament “dos dels ítems que valoraven els tècnics del Ministeri de Sanitat a l’hora de determinar la passada de fase eren precisament sí l’AP estava preparada i si disposava dels recursos necessaris per a fer el seguiment dels pacients de coronavirus i la supervisió dels tests. Doncs bé, en tots dos casos, reiterem, que ara com ara l’AP no està preparada”, conclou uns dels paràgfafs de l’escrit.

- Publicitat -

“El Col·legi de Metges de Castelló va alertar la setmana passada d’inadequada, per improvisada i sense planificar, l’obertura dels centres de salut amb la normalitat anterior a la irrupció de la pandèmia, ja que no s’havien implementat les mesures necessàries per a la seua posada en marxa, ni s’havia dotat als centres de salut dels equips de protecció necessaris (EPIs i màscares FPP2), així com dels recursos humans (nous contractes) per a realitzar el control i seguiment dels casos Covid-19, a més de continuar atenent els pacients amb patologies agudes i cròniques que habitualment ve tractant l’Atenció Primària”, segueix argumentant el text.

A més, un altre dels punts claus és la falta de recursos humans: “en els centres de salut disposem de menys recursos humans que abans de l’arribada de la pandèmia, malgrat que ja llavors les plantilles eren insuficients. A esta precarietat se suma ara l’elevat nombre de sanitaris que estan de baixa per malaltia o per ser vulnerables a la Covid-19”.

- Publicitat -

També la carencia de planificació es objecte de crítica. “Insistim que és necessari planificar les accions a prendre amb els responsables dels centres de salut que coneixen les necessitats de personal i de recursos materials que tenen, i les que precisen. Perquè difícilment podem avançar si des de la Conselleria de Sanitat -responsable en la matèria- no s’habiliten protocols d’actuació no improvisats per a esmenar estes deficiències que presenten actualment els centres de salut.
La Junta Directiva del Col·legi de Metges valora positivament que el Ministeri i la Conselleria de Sanitat ponderen el paper de l’Atenció Primària, porta d’accés a la sanitat, per a controlar els pacients amb la Covid-19. Com també considerem que l’Atenció Primària és idònia per a exercir esta funció, però amb els mitjans, de tota mena, necessaris”.

La denúncia finalitza reiterant la dispossició a col.laborar però no sense reivindicar de nou i denúnciar la falta de recursos.
“Des del Col·legi de Metges de Castelló reiterem, una vegada més, la nostra plena disposició a col·laborar amb l’Administració per a atallar aquesta pandèmia, i ressaltem l’esforç que diàriament realitzen els professionals sanitaris en centres de salut i hospitals al mateix temps que agraïm el suport i ànim que diàriament ens mostren els ciutadans. Esperem de l’Administració, que dote dels recursos adequats al primer nivell assistencial per a poder controlar esta pandèmia”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,033FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Catadau celebra els 100 anys de la “tia Modesta”

En el dia d’ahir el seu fill, la seua nora i la seua neta li van regalar una tortà dedicà, un ram de flors i uns globus amb el número 100. També l’alcalde de Catadau i dos regidors van voler felicitar a Modesta i li regalaren altre ram de flors.

Sanitat confirma 1.606 nous casos de coronavirus i 7 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies, 242 nous a Castelló, 587 altes a Alacant i 777 a la província de València

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l'impuls del comerç

Llíria tanca activitats culturals i parcs pel creixement de la covid-19

Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

València desaconsella que la gent major i població de risc acudisca als cementeris el cap de setmana

Ramón: “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”.
- Advertisement -

: Valencià