La Colla Ecologista-cultural denuncia la poda indiscriminada i fora de temporada dels espais verds de Crevillent

Des de la Colla Ecologista-Cultural «El Campanà» volem denunciar les podes d’arbres que s’hi van fer a la nostra població a meitat i finals de l’estiu d'este any 2017, fetes per la empresa local que gestiona els espais verds de Crevillent, Geamur, la qual està portant a terme podes excessives en època de cria dels pardals.

Des de la Colla Ecologista-Cultural «El Campanà» volem denunciar les podes d’arbres que s’hi van fer a la nostra població a meitat i finals de l’estiu d’este any 2017, fetes per la empresa local que gestiona els espais verds de Crevillent, Geamur, la qual està portant a terme podes excessives en època de cria dels pardals.

Pel que hem pogut veure este estiu del 2017, l’empresa encarregada dels espais verds de Crevillent, Geamur, ha estat podant de forma agressiva els arbres de la nostra localitat durant els mesos de l’estiu, temps en el qual les aus encara es troben en època de cria.

S’ha de saber que a tots els espais verds que comprenen parcs, jardins urbans i places, es troben criant espècies protegies d’ocells a qualsevol massa vegetal com arbusts, i arbres de gran i xicoteta mida.

Fins i tot, el gorrió comú, també es troba a dins de les espècies protegides. Aquesta espècie, considerada tradicionalment que hi té «massa» presència a l’espai púbic, ha demostrat als últims censos i estudis, que la seua població ha estat disminuint agressivament a l’espai de la ciutat, desapareixent de molts espais verds.

La poda d’arbres, arbusts i palmeres està prohibida per Llei durant el temps de nidificació,
reproducció i criança, el qual compren els mesos de febrer, fins al juliol. El període de poda comprén a partir de l’inici de la tardor i hivern, fins a gener o febrer.

Així, des de la Colla Ecologista-Cultural «El Campanà», argumentem que les podes s’haurien de planificar fora del període de reproducció de l’avifauna.

Colla Ecologista-Cultural “El Campanà”

CatalanSpanish