Col·lectius LGTBI a la conquesta de la igualtat, amb el suport de Puig, Oltra i Ribó

En el manifest final llegit per representants de Lambda, es demanà a la Generalitat valenciana implementar la Llei Integral Trans aprovada en 2017 i l'aprovació d'una la d'igualtat LGTBI

Al voltant de 50 col·lectius de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTBI) han recorregut els carrers del centre de València per “conquistar la igualtat transformant la societat”, en una manifestació en la qual han comptat amb el suport del president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, i l’alcalde, Joan Ribó.

Poc després de les 19.30 hores va partir la manifestació des de la Porta de la Mar, amb milers de participants, alguns amb vistosos abillaments i uns altres a dalt de les nombroses camions-carrosses que van participar en aquesta jornada de l’orgull homosexual i lèsbic.

En el manifest final llegit per representants de Lambda, es demanà a la Generalitat valenciana implementar la Llei Integral Trans aprovada en 2017 i l’aprovació d’una la d’igualtat LGTBI, mentre que al Govern central se li va demanar una llei contra la LGTBIòbia.

Una altra de les reivindicacions va estar sol·licitar l’Organització Mundial de la salut (OMS) que procedisca a despatologitzar definitivament les identitats trans.

“En els últims deu anys hem assistit (a Espanya) a una regressió en la situació de la diversitat sexual, de gènere i familiar. Esperem que el govern recentment estrenat atenga amb urgència les reivindicacions pendents dels col·lectius LGTBI i feministes”, ha manifestat la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat.

Va ressaltar també que el canvi als governs local i autonòmic registrat en 2015 ha suposat també “avanços importants en la lluita contra la transfòbia, la visibilitat LGTBI i en àmbits com l’ensenyament, la cultura i la sanitat”, encara que han afegit que és necessari “un ferm compromís de la societat i el suport real i efectiu de totes les administracions”.

Una pancarta amb el lema “Conquistem la Igualtat, Transformem la societat” obria la manifestació, que ha transcorregut en un ambient festiu i informal, en el qual no van faltar la música, els balls i la indumentària transgressora.

En la marxa van participar mig centenar de col·lectius LGTBI i nombrosos dirigents polítics, entre ells el president de la Generalitat. Ximo Puig; la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra; l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i representants de partits polítics com a Ciutadans, Compromís, PSPV-PSOE, Podem, Esquerra Unida-PV i Esquerra Republicana-PV, i sindicats com CC.OO, UGT i Intersindical, entre altres.

També hi va haver representació, en alguns casos amb carrosses, d’institucions i empreses públiques com l’EMY, Policia Local, Regidoria de Cultura Festiva i la direcció general de Política Lingüística. EFE

Publicitat