Un col·legi de València rebutja acollir un acte de Vox per “tensió política”

La direcció d'Escoles San José de València ha decidit no cedir les seues instal·lacions a Vox per a la celebració d'un acte polític el pròxim dia 24, malgrat que ho tenia aparaulat, per raons de seguretat i de "forta tensió política".

acte

La direcció d’Escoles San José de València ha decidit no cedir les seues instal·lacions a Vox per a la celebració d’un acte polític el pròxim dia 24, malgrat que ho tenia aparaulat, per raons de seguretat i de “forta tensió política”.

El director del col·legi, José Ignacio Rodríguez, ha explicat que Vox estava interessat a utilitzar el saló d’actes de les escoles i així s’estava negociant, però existeix “tal tensió política” que han decidit de moment no llogar les instal·lacions a cap partit polític.

PublicitatTroballengua  

Aquest dilluns han comunicat aquesta decisió a Vox, que havia fet ja públic en les xarxes socials un pròxim acte a València amb José Antonio Ortega Lara, Santiago Abascal i José María Plans que tindria lloc el dia 24 a les 20 hores en el saló d’actes d’Escoles San José-Jesuïtes, en l’avinguda dels Corts Valencianes.

El director del centre ha indicat que el protocol de l’escola estableix que qualsevol partit polític o sindicat legalment constituït pot utilitzar les instal·lacions, que estan obertes a actes polítics o d’interès social. “Tothom ha gaudit de les nostres instal·lacions”, ha recordat Rodríguez, però es tracta d’una institució religiosa que vol estar “per sobre dels partits” i treballar per “la reconciliació”, i els moments actuals són de “forta tensió política, d’unes posicions en contra d’unes altres i d’exclusió”, ha argumentat.

A més, malgrat que les instal·lacions són grans, amb un saló amb capacitat per a mil persones, s’ha temut que la convocatòria de l’acte desborde aquest aforament i es puguen produir problemes de seguretat.

En aquest clima de tensió política “ja no val” el protocol del col·legi d’estar oberts a tots i s’ha decidit per la postura contrària, segons el seu director, que ha recordat que l’escola compta amb 2.400 alumnes de totes les tendències i posicions polítiques. “L’ambient polític és tan tibant, tan excloent, tan difícil, que no volem veure’ns arrossegats en una lluita partidista, ni amb aquest partit ni amb cap”, ha conclòs.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana