Un col·legi de València rebutja acollir un acte de Vox per “tensió política”

La direcció d'Escoles San José de València ha decidit no cedir les seues instal·lacions a Vox per a la celebració d'un acte polític el pròxim dia 24, malgrat que ho tenia aparaulat, per raons de seguretat i de "forta tensió política".

La direcció d’Escoles San José de València ha decidit no cedir les seues instal·lacions a Vox per a la celebració d’un acte polític el pròxim dia 24, malgrat que ho tenia aparaulat, per raons de seguretat i de “forta tensió política”.

El director del col·legi, José Ignacio Rodríguez, ha explicat que Vox estava interessat a utilitzar el saló d’actes de les escoles i així s’estava negociant, però existeix “tal tensió política” que han decidit de moment no llogar les instal·lacions a cap partit polític.

Aquest dilluns han comunicat aquesta decisió a Vox, que havia fet ja públic en les xarxes socials un pròxim acte a València amb José Antonio Ortega Lara, Santiago Abascal i José María Plans que tindria lloc el dia 24 a les 20 hores en el saló d’actes d’Escoles San José-Jesuïtes, en l’avinguda dels Corts Valencianes.

El director del centre ha indicat que el protocol de l’escola estableix que qualsevol partit polític o sindicat legalment constituït pot utilitzar les instal·lacions, que estan obertes a actes polítics o d’interès social. “Tothom ha gaudit de les nostres instal·lacions”, ha recordat Rodríguez, però es tracta d’una institució religiosa que vol estar “per sobre dels partits” i treballar per “la reconciliació”, i els moments actuals són de “forta tensió política, d’unes posicions en contra d’unes altres i d’exclusió”, ha argumentat.

A més, malgrat que les instal·lacions són grans, amb un saló amb capacitat per a mil persones, s’ha temut que la convocatòria de l’acte desborde aquest aforament i es puguen produir problemes de seguretat.

En aquest clima de tensió política “ja no val” el protocol del col·legi d’estar oberts a tots i s’ha decidit per la postura contrària, segons el seu director, que ha recordat que l’escola compta amb 2.400 alumnes de totes les tendències i posicions polítiques. “L’ambient polític és tan tibant, tan excloent, tan difícil, que no volem veure’ns arrossegats en una lluita partidista, ni amb aquest partit ni amb cap”, ha conclòs.

ValenciàEspañol