20.2 C
Valencia

Les colles federades alcancen les 6.000 persones amb 260 entitats

La programació magdalenera d'enguany canvia el dia del sopar de colles de dilluns a divendres i la ubicació de la concentració de carromatos del dimecres que passa al dijous i espera encara ubicació per no poder emprar el parc Ribalta.

- Publicitat -AVL

Amb quasi tres dècades de vida, la Federació de colles de Castelló continua creixent. “Este últim any hi haurem crescut un 5%, i hem arribat a les 260 colles federades”, apunta el president de l’entitat, Pepe Beltrán. A més, també continua augmentant i consolidant la seua participació activa i visible als actes de la setmana magdalenera.

La imposició del mocador magdalener a Tombatossals, la desfilada de Colles, el sopar de germanor, la mostra gastronòmica o la de ‘carromatos engalanats’ són alguns dels esdeveniments que en els últims anys han anat adquirint rellevància. Actes que enguany patiran algunes modificacions, com per exemple el canvi de dia del sopar “que del dilluns passarà al divendres perquè com l’endemà és festiu, farà que la gent puga allargar-ho un poc més i a més pel que fa a l’hora de tancament de la música també s’entrarà en horari de vespra de cap de setmana”, explica Beltrán.

També la mostra de carros, que passarà del dimecres al matí del dijous “per a no fer-la coincidir amb el mateix dia de la desfilada i que no anem tan ‘apretats’ de temps”, presentarà canvis en la seua ubicació, ja que com explica el president de la federació, “no pot ser al passeig Ribalta perquè coincideix que enguany allí està el Magdalena Circus, així que estem esperant que ens donen una altra ubicació”.

Pel que fa a un altre dels actes que més bona acollida està tenint és el que fa referència a la visita dels carromatos a les escoles el divendres de la setmana d’abans de Magdalena. “Enguany hem d’anar a 15 escoles i hem hagut de dir que no a altres perquè com per circular per Castelló hem d’anar també acompanyats per la Policia, s’ha de limitar”.

I és que és tanta la festa que fan els carromatos que quan parlem dels locals de les colles, sorprén el fet que moltes d’elles “no tenen local propi perquè emprem el carro”. És a dir que més de la meitat de les colles tenen en el carromato, la seua seu de la colla per gaudir de les festes i eviten així el haver de mantenir el lloguer d’un local durant tot l’any.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià