Colomer aposta per ‘impulsar el Parc Natural del Túria com a recurs i atractiu turístic de la província’

El responsable de l'Agència Valenciana del Turisme participa a la presentació del 'Pla Director Territorial Turístic Parc Natural del Túria'.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la ferma aposta de la Generalitat per “impulsar el Parc Natural del Túria com a recurs i atractiu turístic de la província i de la Comunitat Valenciana”.

Colomer ha ressaltat que “cal reforçar aquesta àrea metropolitana”, i alhora ha assenyalat que “la proposta de potenciar i apostar pel territori al voltant d’aquest riu és absolutament adequada a l’estratègia de Turisme”.

Francesc Colomer ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació del ‘Pla Director Territorial Turístic Parc Natural del Túria’, on ha participat, juntament amb l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla.

Es tracta d’un pla elaborat pel professor José María Nacher en el marc de la col·laboració existent entre l’AVT i la Universitat de València, per a la investigació de les millors pràctiques en l’àmbit de la Planificació del Desenvolupament Territorial Turístic i la seva adaptació a la situació actual de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha destacat que “el turisme és una indústria singular i una fàbrica d’emocions”, però també ha incidit que és “un sector que necessita estratègia i consagrar la capacitat de convertir els recursos del territori en productes i comercialitzar-los”.

Pel president de l’Agència Valenciana del Turisme, “som un estil de vida al cor de la Mediterrània” i ha ressaltat que “hem de caminar cap a la professionalització”. Segons Colomer, “els mercats són gent prenent decisions sobre on anar i què descobrir i necessitem una narrativa positiva de la història, de la gent i del territori”.

En aquesta línia, ha indicat que “cal treballar una actitud col·lectiva”, ja que “un territori serà turístic si vol ser-ho, si entén com i a través de qui”. És aquí, on “l’administració pública ha de facilitar les eines i instruments per aconseguir-ho”, ha afegit.

En aquest sentit, Colomer ha destacat l’aliança entre l’Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València per posar en marxa aquest tipus de projectes que mostren que la gran fortalesa de la Comunitat és la gran diversitat de productes i ha assenyalat que a través del conveni posat en marxa entre Turisme i la Universitat “treballem les oportunitats vinculades al paisatge com a fil conductor”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha incidit que el projecte presentat avui “no és un fet aïllat, sinó que forma part d’una estratègia per crear producte al voltant del territori i moure totes les oportunitats que ens obrin al mercat” i ha recordat “la estratègia de creació de producte turístic que s’impulsa des de l’Agència Valenciana del Turisme, Creaturisme, que contribueix a diversificar i desestacionalitzar “.

El Pla Director Territorial Turístic Parc Natural del Túria està disponible aquest enllaç

CatalanSpanish