Colomer: ‘Som la primera comunitat a treballar amb el Govern en un protocol per a obrir un corredor segur’

Recorda que en la Comunitat "ja tenim algun projecte previ basat en estos paràmetres, com és el Benidorm Island".

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que “som la primera comunitat autònoma peninsular amb la qual el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme està treballant per a l’elaboració d’un protocol que ens permeta l’obertura d’un corredor segur amb destinacions europees”.

El secretari autonòmic i el director general de Turisme, Herick Campos, han mantingut una reunió amb el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, per a compartir les dades tècniques que Turisme Comunitat Valenciana introduirà en l’informe que ha de remetre al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. En la reunió també han participat personal tècnic de l’àrea de màrqueting i de competitivitat turística de Turisme CV.

Francesc Colomer ha recalcat que “hem organitzat esta trobada, després de rebre ahir la carta de la Ministra de Turisme, Reyes Maroto, per a examinar i articular un sistema de garanties que ens permeta accedir als corredors turístics, que bàsicament consisteixen a controlar la situació dels mercats d’aquells turistes que vagen a vindre, en termes sanitaris, i l’adaptació del nostre destí”.

En este sentit, ha apuntat que “en virtut de l’esforç enorme que el sector ha fet quant a protocols de seguretat tot sembla indicar que esta oportunitat pot ser atesa de manera adequada”. Així, ha incidit en què s’inicia ara una etapa de treball que “en els pròxims mesos podria suposar el nostre accés a quotes de mercat internacionals sense els quals és molt complicat entendre el nostre model i el volum de negoci que havíem adquirit en els últims anys”.

Colomer, davant este procés d’elaboració de protocols i recollida de dades, ha assenyalat la necessitat de mantenir “el rigor, la responsabilitat i la serietat”, al mateix temps que ha posat l’accent que “amb tot això jugarem esta oportunitat que ens brinda l’espai europeu amb les nostres millors garanties”.

Cal assenyalar que, en la carta remesa esta setmana, la Ministra de Turisme, Reyes Maroto, remarca que “la secretaria d’Estat de Turisme és la competent per a coordinar amb els responsables de turisme de les comunitats autònomes l’elaboració dels protocols necessaris per a l’obertura dels corredors turístics”.

Per això, este treball s’ha iniciat a primera hora d’este matí amb la reunió que han mantingut els responsables de Turisme Comunitat Valenciana amb el secretari d’Estat.

Durant la reunió, el secretari d’Estat de Turisme ha explicat que “la base del protocol és l’anàlisi real de les capacitats de la destinació turística i l’objectiu és traslladar als mercats emissors la preservació de la salut pública i la minimització de riscos associats al viatge turístic”.

Colomer també ha recordat que el projecte Benidorm Island, que es va presentar fa algunes setmanes en col·laboració amb el sector i altres administracions, establia un protocol de seguiment de turistes des de la seua arribada a l’aeroport fins al retorn al seu país per a no perdre la seua traçabilitat i control en cap moment, garantint la seua seguretat i la dels residents.

A més, ha assenyalat que “es tracta d’un projecte perfectament exportable i aplicable a qualsevol altre destí de la Comunitat Valenciana”.

Coordinació amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme

El responsable de Turisme ha ressaltat la “bona coordinació” existent entre el Ministeri de Turisme i Turisme Comunitat Valenciana “per a traslladar les dades i mesures que hem impulsat”, amb l’objectiu d'”estar en els corredors turístics”.

En la carta que la ministra de Turisme va remetre este dijous al secretari autonòmic li trasllada que, en coordinació amb altres ministeris, “estem treballant a establir corredors turístics amb garanties sanitàries amb els nostres principals mercats emissors que ens permeta recuperar fluxos turístics internacionals i generar confiança com a destí segur”.

A més, ha apuntat que, de moment, s’han aprovat dos propostes de corredors segurs al costat dels governs autonòmics de Balears i Canàries “per a establir espais de trànsit turístic internacional regulat i sotmés a un règim sanitari especial, a fi de garantir la salut pública evitant les restriccions de viatge i les quarantenes dels retornats de les comunitats insulars d’Espanya”.

En este sentit, la ministra ha destacat que “s’ha partit dels territoris insulars en estar més delimitada la seua via d’accés i per tant el control d’entrada i eixida dels viatgers” i ha incidit en què “quan les dades sobre l’evolució de la pandèmia ho permeten, volem estendre els corredors turístics a la resta de destins de la península i esperem comptar amb la participació de la Comunitat Valenciana”.

CatalanSpanish