Colomer: “L’interior de la Comunitat espera una ocupació superior al 92% en Nit de cap d’any”

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que els hotels d’interior de la Comunitat Valenciana “esperen aconseguir una ocupació superior al 92% en Nit de cap d’any, unes xifres que es preveu que s’incrementen gràcies a les reserves d’última hora”.

Aquestes dades es desprenen de l’enquesta duta a terme per l’Agència Valenciana del Turisme a una mostra d’establiments hotelers de la Comunitat, amb la finalitat de conéixer les expectatives d’ocupació per als últims dies de 2017.

Francesc Colomer ha explicat que, segons aquestes estimacions, els hotels d’interior de la Comunitat Valenciana compten amb una previsió d’ocupació d’entorn del 82% per al període 29-31 de desembre. Així mateix, si es té en compte únicament la nit del 31 de desembre a l’1 de gener, aquest percentatge s’eleva fins al 92,4%”, ha afegit.

En concret, i per províncies, per a aquesta nit s’estima una ocupació del 88% en el cas dels establiments de la província de Castelló per al període 29-31 de gener i del 98% per a la nit del 31 de desembre.

Els hotels de la província de València parteixen amb unes previsions del 73% per als tres dies, que arriba al 93,5% l’última nit de l’any. Per la seua banda, els hotels d’interior de la província d’Alacant tenen reservat per a aquests dies més d’un 62% de la seua capacitat, percentatge que arriba al 67% la nit de final d’any.

El litoral aconseguirà el 90% d’ocupació en Nit de cap d’any

El secretari autonòmic també ha informat sobre les previsions d’ocupació en el litoral de la Comunitat Valenciana, que, segons l’enquesta elaborada per l’Agència Valenciana del Turisme, comptarà amb una ocupació estimada del 80% per a tot el pont, i del 90% solament per a Nit de cap d’any.

Per províncies, el litoral de València, sense explicar la ciutat, estima una ocupació del 77,6%, per al tram de dies 29-31 de desembre, que puja al 97% el dia 31 de desembre.

A més, l’ocupació prevista per als hotels de la ciutat de València del 29 al 31 de desembre se situa en un 72,7% i aconsegueix el 80,2% per a la nit de finalització d’any.

En el litoral de Castelló la previsió s’ha situat en un 68% per al conjunt dels tres dies, percentatge que s’eleva fins a un 85% per a l’últim dia de l’any.

Els hotels del litoral d’Alacant, sense incloure Benidorm, estimen una ocupació del 75%, que puja a un 86,5% per a la nit de finalització d’any.

Per la seua banda, els establiments de Benidorm, atenent les previsions d’Hosbec, aconseguiran el 90% d’ocupació mitjana durant el cap de setmana, que arribarà el dia 31 al 95%.

Colomer ha mostrat la seua satisfacció per aquestes bones perspectives per al sector i ha indicat que “aquestes xifres confirmen la bona campanya al llarg de tot l’any, i que és resultat de l’esforç conjunt que desenvolupa la Generalitat i els operadors del sector per dur a terme accions d’impuls dels diferents productes turístics de la Comunitat i per contribuir a la desestacionalització de la destinació”.

Un milió de valencians es desplacen en Nadal

D’altra banda, i tenint en compte l’Enquesta a Turistes Residents que realitza l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la Comunitat Valenciana se situa amb un potent comprat emissor de turistes durant aquestes dates nadalenques, tant cap al nostre propi territori, com cap a la resta d’Espanya i a l’estranger.

Així, està previst que els valencians realitzen prop d’un milió de viatges, dels quals més del 50% (el desembre de 2016 – gener de 217 van ser del 52,4%) tenen com a destinació la mateixa Comunitat Valenciana, prop d’un 43% altres comunitats autònomes i la resta a països estrangers. Per això, el secretari autonòmic de Turisme ha destacat que “els valencians són uns dels nostres millors ambaixadors, tant dins com fora de la Comunitat Valenciana; per això, també hem de ser capaços de seduir-los i convidar-los a conéixer la diversitat de la nostra Comunitat i les possibilitats que tenen de visitar durant tot l’any”.

CatalanSpanish