Colomer: “L’oci nocturn és també part important del turisme de la Comunitat Valenciana”

El secretari autonòmic de Turisme ha assistit a la presentació oficial del Campió d'Espanya de cocteleria 2017, Toni Cortés.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha clausurat l’acte de presentació del Campió d’Espanya de cocteleria, un títol que aquest any ha recaigut en el barman, Toni Cortés, natural de Benicarló.

És la primera vegada en 30 anys que un barman valencià s’alça amb el títol de campió nacional i representarà a Espanya en la competició internacional que se celebrarà en 2018 a Estònia.

Toni Cortés ha presentat el coctel que li va permetre alçar-se amb el títol i que segons ha explicat va batejar amb un nom valencià “Roig Mediterrani” perquè està inspirat en les tonalitats vermelloses del mar Mediterrani.

Reconeixement als professionals de sala

Francesc Colomer ha destacat l’important paper que té l’oci nocturn en el turisme de la Comunitat Valenciana i el reconeixement que mereixen els professionals que treballen darrere de cada barra. Per primera vegada una llei de turisme inclou l’oci, ha subratllat.

Per a Colomer, “el xef era un professional condemnat a l’anonimat de la cuina i avui té una gran rellevància social, hem d’aconseguir que la resta de professions: cambrers, recepcionistes, barmansetc, aconseguesquen el mateix reconeixement”.

“La sala és l’espai vital per entendre què és l’hospitalitat, el lloc on és possible entendre i transmetre els valors d’aquest ofici”, ha continuat el secretari autonòmic.

El campió d’Espanya Toni Cortés ha coincidit en la reivindicació de la professió de barman que, segons ha dit, és molt més que un cambrer, és també creador, historiador i psicòleg.

En la mateixa línia, tant el president de l’Associació de Barmans de la Comunitat Valenciana, Iván Talens, com el president de la Federació d’Oci, Turisme i Activitats Recreatives, Víctor Pérez, han agraït el suport de l’Agència Valenciana del Turisme a aquest sector i s’han compromés en la formació i promoció entre els seus associats de l’hospitalitat com a valor diferencial del turisme de la Comunitat Valenciana.