Colomer presenta un programa per reivindicar la Comunitat Valenciana com a destinació LGTBI Friendly

L'Agència Valenciana del Turisme explicarà per primera vegada amb una Guia completa de la Comunitat com a destinació turística LGTBI

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha avançat aquest divendres les principals actuacions de 2018 dirigides al segment LGTBI, que alineades amb Turisme València, tenen com a objectiu “reivindicar València i la Comunitat Valenciana com a destinació LGTBI Friendly“.

Colomer, que ha estat acompanyat per la primera tinent alcalde de València i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, ha destacat el creixement significatiu del segment LGTBI per tot el món, del que ha apuntat que “es tracta d’una demanda que presenta un elevat poder adquisitiu i que té gran capacitat de generar rendibilitat en les destinacions que visita”.

El secretari autonòmic ha volgut ressaltar la voluntat d’ambdos entitats de construir “un projecte turístic sedimentat sobre valors com l’hospitalitat, la tolerància, la diversitat i el respecte”. En aquest sentit, ha recordat que just fa una setmana el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que destaca “la capacitat de la Comunitat Valenciana de ser una destinació d’acolliment, responsable, obert i sense complexos amb qualsevol tipus de públic”.

Per la seua banda, Sandra Gómez ha expressat que “València és una ciutat oberta, inclusiva i respectuosa”. “Volem formar part d’aquest grup de ciutats que donen visibilitat a la diversitat, d’una manera explícita, treballant perquè algun dia deixe de ser necessari. Aspirem a això, des del convenciment que aquest moment arribarà prompte”, ha declarat Gómez.

Així mateix, ha afegit que “fins llavors volem posar-nos al servei de les persones LGTBI, projectar-nos com som: una ciutat hospitalària i cosmopolita, per visitar tot l’any. Volem acollir i compartir amb parelles, amics i famílies que vengen a València, independentment de la seua condició o identitat sexual, la nostra creativitat, cultura, i gastronomia, a més del nostre inigualable patrimoni natural i arquitectònic”.

Principals actuacions 2018

Durant la seua intervenció, el president de l’AVT ha avançat que per primera vegada la Comunitat Valenciana comptarà amb una Guia completa de la Comunitat Valenciana com a destinació turística LGTBI, “una publicació que se sumarà als plànols LGTBI ja publicats de València, Alacant i Benidorm”.

Així mateix, ha assenyalat que l’oferta LGTBI de la Comunitat Valenciana ha estat present en 2018 en fires i esdeveniments internacionals de Berlín, Londres i Budapest. A més, ha avançat que “Turisme participarà aquest dissabte en la manifestació de l’Orgull de València amb una carrossa on es promocionaran les destinacions LGTBI de tota la Comunitat”.

En aquesta línia, “també participarem en les manifestacions del dia de l’Orgull de Madrid i Barcelona, i estarem presents en la Convenció Mundial de Turisme LGTBI“, ha afirmat Colomer.

A més, ha ressaltat el reforç en l’estratègia de xarxes socials específica amb aquest segment, així com “l’aliança pública i privada que estem construint amb els empresaris vinculats a aquest sector”. Per al titular de Turisme “aquest programa ha vingut per quedar-se” i constitueix un “revulsiu important en la política turística de la Comunitat”.

Finalment, destacar que Turisme i l’Ajuntament de València estaran presents en TTG LGBT Conference que se celebrarà a Londres el 4 de juliol, unes jornades que tractaran temes com la diversitat en el lloc de treball, els hàbits de viatge dels turistes LGBTI en 2018, les destinacions que estan dirigits a la comunitat LGBTI, i les tendències de màrqueting de les diferents companyies per a campanyes de mercat LGTBI.

Publicitat