15.3 C
Valencia

Amenaces de multa i restriccions abusives a les cuidadores de colònies a València

PACMA demana a l'Ajuntament de València que elimine la restricció de tres dies per a esta labor i que informe de nou a les forces de seguretat que es tracta d'una acció permesa pel Govern.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

PACMA continua rebent testimoniatges de cuidadores de colònies felines que es troben amb problemes i impediments per part d’ajuntaments i forces de seguretat per a alimentar i atendre els gats. És el cas de València, on la Policia Autonòmica ha arribat a amenaçar a una alimentadora amb una multa de 3.000 euros quan es dirigia, complint amb totes les mesures de seguretat, a alimentar als gats d’una colònia.

L’Ajuntament de València va imposar una restricció de tres dies a la setmana per a cuidar a les colònies felines del municipi, originant que molts animals es queden sense aliment durant diversos dies, pel fet que no en totes les colònies és possible depositar aigua i pinso per a dos o tres dies. En el reial decret pel qual es va declarar l’estat d’alarma no figura cap restricció d’este tipus, per la qual cosa entenem que, sempre que es complisquen les mesures de seguretat, és il·legal imposar este tipus de mesures restrictives a escala local.

Per això, PACMA s’ha dirigit a l’alcalde de València, Joan Ribó, i a la regidora de Benestar Animal, Gloria Tello, perquè se suprimisquen estes restriccions, injustificades.

Amenaça de 3.000 euros de multa a les cuidadores
L’abús de poder en certs casos per part de les forces de seguretat locals a València és palesa. L’Ajuntament de València ha informat degudament les forces de seguretat que es pot alimentar als animals durant l’estat d’alarma, sempre respectant les mesures que assenyala el Govern: ha d’acudir una sola persona, durant els horaris de menor afluència, espaiant les eixides i sense mantenir contacte amb altres persones. Malgrat això, PACMA ha tingut constància de comportaments abusius, per part d’alguns membres de la policia, tant local com autonòmica, que no dubten a abusar de la seua poder i amenaçar a les cuidadores, com en este cas, amb fins a 3.000 euros de multa.

- Publicitat -

Les cuidadores de colònies felines són persones voluntàries, que duen a terme la seua labor de manera desinteressada i que, com ens han fet arribar des de diversos punts d’Espanya, estan plenament disposades a continuar realitzant-la complint amb totes les mesures de seguretat per a evitar contagis. Malgrat això, ajuntaments i alguns membres de les forces de seguretat no dubten a interrompre i impedir la seua activitat, fent que en molts casos els animals no reben el seu aliment.

Des del moment en què es va declarar l’estat d’alarma, el Govern ha assenyalat en repetides ocasions que la cura de colònies felines està permés com a activitat individual. Per això és inadmissible que s’impedisca la continuació d’esta labor i que es descure d’esta manera als animals, ja que el reial decret de l’estat d’alarma està per damunt de qualsevol decisió municipal i consegüentment s’ha de respectar.

- Publicitat -

Els animals que viuen al carrer es troben ara més vulnerables que mai, i necessiten que les seues cuidadores continuen amb la seua labor. PACMA exigeix a l’Ajuntament de València que rectifique i elimine la restricció de l’alimentació de colònies a tres dies i que informe degudament de nou a les forces de seguretat que esta acció està permesa.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,663FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià