Com organitzar el teu menú setmanal?

Si t’acostumes a dedicar vint minuts a la setmana a preparar el menú dels set dies següents, veuràs com la teua qualitat de vida canvia. I si a més li sumes que fas la tècnica de cuina en sèrie, podràs concentrar tota la feina del menú setmanal en una única tarda

Dietitian writing a diet plan, view from above on the table with different healthy products and drawings on the topic of healthy eating

Som el que mengem. Planificar setmanalment el que menjarem ens permet alimentar-nos de forma més equilibrada, estalviar a l’hora de comprar i organitzar-nos de forma més eficient.

Si t’acostumes a dedicar vint minuts a la setmana a preparar el menú dels set dies següents, veuràs com la teua qualitat de vida canvia. I si a més li sumes que fas la tècnica de cuina en sèrie, podràs concentrar tota la feina del menú setmanal en una única tarda.

Rovira  

Què ha de contindre el teu menú setmanal perquè sigui sa?
Verdura, hortalissa i fruita. El més recomanable és menjar fruita i verdura de temporada, no només perquè és més econòmica, sinó també perquè és més sana.
Proteïna. Siga proteïna animal, peix o carn, o proteïna vegetal, com els llegums, el tofu, el natto o el tempeh.

Carbohidrats complexes: avena, arròs integral, quinoa, pasta i pa integral.
Grasses bones. La grassa de referència és l’oli d’oliva, però també la podem trobar als fruits secs, a l’alvocat o a les llavors.

Quina proporció ha de contindre?
La meitat del teu plat (50%) hauria de dedicar-se als vegetals. Un quart del plat (25%) a les proteïnes i l’altre quart (25%) als carbohidrats.

Consells per organitzar-se
Cuina un dia a la setmana. En comptes d’estar cada dia a la cuina, pots decidir cuinar només un dia. Aquell dia potser es fa etern, però després ho agrairàs la resta de la setmana.

Fes grans quantitats i congela. Una opció és tallar moltes verdures o fer sofregits per a diversos dies. Després és molt més fàcil acabar de completar el plat.
Cuina diverses receptes simultàniament.

PublicitatJuega Limpio Orihuela