18.9 C
Valencia

Com saber si tens coronavirus

Els símptomes més comuns inclouen febre, tos, i sensació de falta d’aire, mal de gola i mal de cap.

- Publicitat -AVL

Què són els coronavirus?

Els coronavirus són una àmplia família de virus que normalment afecten només els animals. Alguns tenen la capacitat de transmetre’s dels animals a les persones. Produeixen quadres clínics que van des del refredat comú fins a malalties més greus.

Concretament el coronavirus actual, és un nou tipus desconegut, que pot afectar les persones i que s’ha detectat per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina.

Quins són els símptomes del COVID-19?

Els símptomes més comuns inclouen febre, tos, i sensació de falta d’aire, mal de gola i mal de cap. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat important per a respirar, fallada renal i fins i tot la mort.

Els casos més greus, generalment ocorren en persones ancianes o que pateixen alguna altra malaltia com, per exemple, del cor, del pulmó o problemes d’immunitat.

La infecció és molt contagiosa?

La infecció és transmissible de persona a persona, encara que sembla ser poc contagiosa. Perquè es produïsca la infecció es necessitaria un contacte directe de les secrecions respiratòries d’un animal infectat, d’una persona infectada amb les mucoses d’una altra persona (nas, boca, ulls) o objectes contaminants. Sembla poc probable la transmissió per l’aire a distàncies majors d’un o dos metres.

Existeix un tractament per al COVID-19?

No existeix un tractament específic per al nou coronavirus, però s’estan emprant alguns antivirals que han demostrat certa eficàcia en estudis recents. Sí que existeixen molts tractaments per al control dels seus símptomes pel que l’assistència sanitària millora el pronòstic.

Ara que ja s’ha explicat què és el coronavirus, i que es coneix una mica millor la seua forma de contagi.

Prevenció

La higiene és essencial per a evitar contagis de tota mena, per això cal llavar-se molt les mans, esternudar i tossir posant la mà davant i allunyat d’altres persones perquè ens esguite a ningú més.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià