El COMCAS demana als ciutadans que només acudisquen als Centres de Salut de Castelló per a consultes urgents

Alerten que la Primària està saturada i cal evitar col·lapsar-la.

AVL

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) torna a apel·lar a la responsabilitat dels ciutadans per a demanar-los que només acudisquen al metge per a consultes que no admeten demora. D’esta manera es podria evitar col·lapsar els centres de salut, que ja estan desbordats per l’augment de contagis per la Covid-19.

Cal recordar que els professionals dels centres de salut s’encarreguen de les labors de detecció i rastreig dels pacients amb símptomes de coronavirus, a més d’atendre aquells pacients amb una altra mena de patologies i seguir el procés de vacunació contra el coronavirus. Tot això, després de mesos de treball en primera línia per a tractar d’atallar la malaltia, la qual cosa genera un important estrés.

Per això, el COMCAS, igual que les societats científiques d’Atenció Primària, demana novament als ciutadans la major de les responsabilitats perquè l’augment dels contagis per Covid-19 amenaça de desbordar les ja per si mateix saturades infraestructures sanitàries. Alguna cosa que ha mogut a aquestes institucions representatives dels metges a demanar a l’administració autonòmica més recursos amb els quals afrontar l’atenció als ciutadans i amb les màximes garanties de seguretat.

- Advertisement -
CatalanSpanish