20.5 C
Valencia

El COMCAS crida a la responsabilitat dels castellonencs per a frenar l’epidèmia de coronavirus

Demana que es queden a casa i que no col·lapsen les urgències si no és estrictament necessari.

- Publicitat -AVL

Davant l’evolució de l’epidèmia de coronavirus Covid 19, la Junta Directiva del Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) fa una crida al compromís social i a la responsabilitat dels ciutadans per a ajudar a atallar l’expansió d’este virus i evitar així un col·lapse del sistema sanitari provincial.

Davant les experiències de l’evolució d’este brot epidèmic en països pròxims com Itàlia, instem als castellonencs i visitants a ser conscients que hem de frenar la corba del contagi. Un objectiu que només és possible si els ciutadans eludim i ens allunyem de grans concentracions de persones i de focus de contagi, a més de mantindre unes rutines d’higiene en el nostre dia a dia. Rutines que formen part dels protocols emesos des de les institucions sanitàries.

Des del Col·legi de Metges de Castelló fem una crida als castellonencs perquè romanguen en els seus domicilis en els pròxims dies, evitant així acudir a espais públics, si no és estrictament necessari.

D’igual forma es recomana als ciutadans que no acudisquen als centres de salut ni a les Urgències hospitalàries, excepte casos de força major. Cal evitar consultes no urgents o acudir als centres de salut a recollir resultats d’analítiques o proves complementàries, atés que per a això poden fer-se consultes telefòniques en les quals se’ls informa dels resultats d’eixes anàlisis o proves.

La Junta Directiva del COMCAS confia que els ciutadans actuen de manera responsable, alguna cosa que revertirà en benefici dels seus conciutadans a l’una que redundarà en un millor funcionament del sistema de salut públic igual que la sanitat privada.

De manera paral·lela, el Col·legi agraeix la labor constant i sense descans que estan desenvolupant els professionals mèdics i sanitaris que estan treballant, renunciant als seus permisos i vacances, en un escenari mai vist ni a la província, ni a Espanya.

Es recorda que la Generalitat Valenciana ha habilitat un telèfon d’informació a través del qual els ciutadans poden plantejar els seus dubtes 900 300 555.

Així mateix, el COMCAS dona suport a les mesures adoptades per les administracions públiques de la província, ajuntaments i Diputació, així com les de la Generalitat Valenciana per a evitar que es disparen els contagis.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,620FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià