24.9 C
Valencia

El COMCAS condemna l’agressió a un metge en Benicarló

El COMCAS mostra la seua més enèrgica condemna i rebuig a l'agressió patida per un metge en un Centre de Salut de Benicarló.

- Publicitat -AVL

La Junta Directiva del Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) condemna i mostra la seua més enèrgica repulsa i rebuig a l’agressió per arma blanca patida ahir dilluns, a un metge del Centre de Salut de Benicarló.

El Col·legi de Metges de Castelló lamenta que els professionals sanitaris que compleixen amb la seua comesa de cuidar de la salut dels ciutadans siguen objecte d’esta mena d’agressions, màximament en situacions especialment sensibles com les actuals.

Esta institució, com a representant dels metges de la província, insisteix en la necessitat de denunciar i fer visibles davant la societat este tipus d’actes a fi de poder lluitar contra elles. Cal instaurar en l’imaginari col·lectiu la idea de tolerància zero a les agressions al personal sanitari.

Recordem que, en cap cas, els professionals sanitaris han de ser vistos per la societat com els responsables de les possibles deficiències que tinga el sistema sanitari públic. La nostra funció és la de cuidar de la salut dels ciutadans i per a poder desenvolupar-la hem de tindre un entorn segur.

Per això, a més de posar a la disposició del col·legiat la defensa jurídica gratuïta, exigim a l’Administració autonòmica que es responsabilitze del problema i adopte les mesures legals precises que garantisquen la seguretat dels seus treballadors en l’acompliment de la seua professió.

Així mateix, el COMCAS anima a la societat al fet que s’implique en la tasca d’aconseguir erradicar esta xacra social de les agressions als professionals sanitaris que tenen la consideració legal de representants de la societat. Recordem que els mateixos metges que som objecte d’agressions verbals o físiques en el desenvolupament de la nostra professió som els que hem rebut diàriament, durant els últims tres mesos els aplaudiments de suport de la societat. Els mateixos als quals se’ns ha reconegut aqueixa labor amb el Premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia 2020.

Des del COMCAS, i en nom de tots els nostres col·legiats, reiterem el nostre compromís de vetlar per la salut dels nostres conciutadans.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,789FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Turisme programa noves visites guiades i teatralitzades per als últims mesos de 2020

L'oferta d'activitats impulsades per a reconéixer Castelló es prolonga després d'un estiu en el qual ha dinamitzat la ciutat

Un accident de cotxe a Corbera deixa 3 ferits, dos d’ells menors

Les tres persones han sigut tralladades a l'Hospital de la Ribera i a la Fe de València.

María José Lloria serà la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut

Lloria és directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament de Salut València - La Fe des de l'any 2014.

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable
- Advertisement -

: Valencià