domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Comencen a excavar la fossa 92 del cementeri de Paterna

La recerca va estar sense fruits en la fossa 82 que va començar el 18 d’abril, on els documents assenyalaven que podien estar els ajusticiats pel règim franquista de les localitats de Benifaió, Alginet, Carlet, Oliva i l’Alcúdia, entre altres municipis. Excavats quatre metres, només s’hi van trobar restes de dos cossos incomplets que no es corresponien amb els dels represaliats.

Ara, seguint els testimonis dels familiars es realitzarà l’exhumació de la fossa 92, on molts assenyalen que poden estar els republicans represaliats, de fet poden trobar-se, per la seua grandària, molts més cossos que en el cas de la fossa 113. El procés de recerca, el va començar l’Associació de Familiars de la Fossa 113, que ha trobat cinquanta cossos de víctimes del règim. La majoria van ser executats amb un tret de gràcia el 18 de gener de 1940 per la Guàrdia Civil, segons que va explicar el director arqueològic d’ArqueoAntroMiguel Mezquida, en una conferència de premsa.

Hi ha previst que, el setembre, la Diputació de València obri una convocatòria d’ajudes per a l’excavació i l’exhumació de fosses comunes. El cementiri de Paterna conté nombroses fosses comunes i es pretén recuperar i retornar la dignitat als milers d’assassinats pel franquisme. Les associacions de memòria històrica també demanen la nul·litat dels judicis sumaríssims i el trasllat de la documentació dels arxius militars del Ministeri de Defensa espanyol.

Últimas noticias

Contenido relacionado