sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Comencen les festes de Sant Vicent amb el concurs de Miracles

El saló d’actes de l’ONCE acollirà hui a les 15.30 de la vesprada el concurs de Miracles de Sant Vicent Ferrer. És el primer acte, després del pregó, de la setmana de Pasqua que coincideix amb la clausura de la Setmana Santa Marinera amb l’eucaristia d’acció de gràcies i el trasllat d’algunes imatges fins als domicilis dels confrares.

Les 14 associacions vicentines concursen en un esdeveniment que reuneix moltes característiques que passarien el tall en un hipotètic intent de ser declarades Patrimoni Immaterial: és tradició oral, és integrador, es transmet de generació en generació i és fàcilment recognoscible per les comunitats que ho creen, mantenen i transmeten. Sense tenir la riquesa de continguts de la festa de les Falles (però sí més antiguitat), sí que no desmereix de no poques de les quasi 400 tradicions que formen part del llistat mundial.

Els Miracles de Sant Vicent

Van ser declarats Bé d’Interés Cultural Immaterial per mitjà del Decret 43/2015 de 10 de abril, del Consell. La representació dels miracles o milacres de sant Vicent Ferrer constituïxen una ignorada joia del teatre espanyol i, per raó de la seua pervivència multisecular i el nombre de peces escrites, són una de les manifestacions teatrals més significatives del teatre valencià. Són representacions teatrals infantils, obretes dramàtiques, que es fan als carrers de València sobre uns escenaris artesanals decorats amb temàtica religiosa i coneguts com a altars de sant Vicent.

Els milacres de sant Vicent té un inequívoc valor patrimonial. Expressió viva i popular d’un poble, d’origen veïnal, sorgits i perfeccionats a través del temps com a manifestació artística, cultural, devocional, satírica i com a expressió festiva singular. Posseïxen en si mateixos un alt nivell de qualitat estètica, i disposen d’una estructura conceptual, simbòlica i d’expressió popular que ha determinat la seua continuïtat i evolució, sense perdre el seu sentit consuetudinari, a més de propiciar i impulsar la llengua valenciana.

Últimas noticias

Contenido relacionado