Comencen les Festes d’Alfafar 2019

PublicitatAVL

Alfafar comença les festes Patronals i Populars de l’any 2019. Unes festes marcades per l’àmplia participació que any rere any tenen per part de la ciutadania del municipi.

Així, les festes d’enguany comencen demà, divendres 30 d’agost, i acabaran el diumenge 8 de setembre la seua part popular, i el dimarts 17 de setembre la part patronal. Un inici que es realitzarà, com tots els anys, a través de focs artificials que marcaran l’obertura dels barracons i l’inici de la festa. Eixa mateixa nit es podrà gaudir de Nit de Festa amb La Tribu.

PublicitatRovira  

El primer cap de setmana acollirà el dissabte 31 l’exhibició de Vela Llatina en l’Albufera, el partit benèfic a favor de la lluita contra el càncer i el diumenge 1 de setembre la marxa cicloturista per la marjal o el campionat local de tir. Durant eixos dies els veïns i veïnes també podran gaudir de la disc festa Zafari Party el dissabte a la nit, del festival de paelles el dissabte al migdia i del teatre de titelles “Contes dónes de la granja” el diumenge a les 19 hores. I com mana la tradició, se celebraran les misses en honor a la Puríssima el dissabte de vesprada, i a Sant Sebastià el diumenge de demà, per a passar als ja històrics trasllats de la Mare de Déu del Do i Sant Sebastià a l’església, i la Festa de la Font, on es commemora el descobriment de l’aigua en el municipi.

Ja entrada la setmana major, podrem gaudir de vesprades culturals i esportives, veient exhibicions de gimnàstica rítmica el dimarts 3, o la inauguració de l’exposició: Dobles eles som Tots, 10 anys del València CF Femení, organitzada per la Penya Valencianista d’Alfafar i l’Espai d’Igualtat. També es podrà gaudir d’una masterclass de zumba el dimecres 4, que donarà pas a la presentació del llibre Memòria d’Alfafar 2019, o d’un taller d’iniciació al ioga el dijous 5. A la nit seguirà la programació amb la disc festa el dia 4, o el musical Gran Cabaret el dijous 5.

Els últims tres dies de festes vénen marcats per la programació patronal de les festes 2019. Així, el divendres 6 se celebrarà la tradicional cavalcada i mostra de teatre a les 18.30 h, mentre que el dissabte 7 tindrà lloc l’ofrena de flors a la Mare de Déu del Do, fent posteriorment el pregó i cant d’albaes a l’església. El diumenge 8 serà la Missa Major a les 12 hores i a les 22 hores la solemne processó.

Estos dies també podrem gaudir de la trobada de batucades i l’orquestra La Mundial el divendres 6, de la disc festa amb Space Elephants el dissabte 7 i de moltes activitats infantils i esportives com les finals de campionats de billar, el torneig de petanca o la Volteta a Peu infantil.

Les festes es tancaran diumenge 15 amb el trasllat de la Mare de Déu del Do al cementeri, i dimarts 17 amb la missa del Lledoner i trasllat de la Mare de Déu fins a la Casa de la Verge.

Una programació pensada per a tots els públics, on l’Ajuntament d’Alfafar aposta per la tradició, la innovació, la cultura, la festa i, sobretot, per la convivència i el respecte entre tota la ciutadania d’Alfafar.

Publicitat