Comencen les obres de recuperació del ‘torrejó’ del Castell de Cocentaina

Les obres al torrejó han estat cofinançades mitjançant els fons FEDER amb un pressupost total de 124.665 € i tindran una durada de 4 mesos

Aquesta setmana s’han iniciat a Cocentaina les obres per a la recuperació i valorada del conegut com a torrejó del Castell. Aquesta edificació, datada a finals del segle XV, disposa d’una planta circular i va ser construïda amb la intenció d’incloure artilleria, complint així les funcions de guaita i defensa de l’entorn del Castell.

Les obres al torrejó han estat cofinançades mitjançant els fons FEDER amb un pressupost total de 124.665 € i tindran una durada de 4 mesos. Iván Jover, regidor de Patrimoni, destaca que “el torrejó es tracta d’una construcció arquitectònica que esdevé fonamental per a poder entendre les últimes fases d’ocupació del castell.

En aquest sentit, la recuperació del torrejó, a més de poder facilitar-nos la seua posada en valor, contribuirà a ampliar el coneixement que tenim d’aquesta edificació, i també del conjunt monumental del Castell de Cocentaina”.

ValenciàEspañol