Colp a un grup que va guanyar 25 milions en un any amb el comerç il·legal de tonyina roja

Un grup criminal, assentat a la Comunitat Valenciana i ja desarticulat pel Seprona de la Guàrdia Civil, va aconseguir almenys 25 milions d'euros de benefici en un any amb la comercialització il·legal de tonyina roja, capturat de forma il·lícita en aigües de Malta i Itàlia.

tonyina

Un grup criminal, assentat a la Comunitat Valenciana i ja desarticulat pel Seprona de la Guàrdia Civil, va aconseguir almenys 25 milions d’euros de benefici en un any amb la comercialització il·legal de tonyina roja, capturat de forma il·lícita en aigües de Malta i Itàlia.

Així ho han posat de manifest responsables del Seprona, de Europol i de la Secretaria General de Pesca en una roda de premsa per a adonar dels detalls de l’operació Tarentelo contra la comercialització il·legal de tonyina roja i denominada així perquè així es diu una part del ventre d’aquest peix.

El tinent coronel cap d’Operacions del Seprona, Jesús Gálvez, ha explicat que l’operació va començar en el primer semestre de 2017 després de les informacions de la Secretaria de Pesca i del sector que es podria estar pescant il·legalment tonyina en el Mediterrani.

Després de diverses perquisicions es va descobrir una xarxa assentada a la Comunitat Valenciana, i la Fiscalia de Medi ambient juntament amb el Jutjat nombre 3 de Picassent van obrir diligències per a descobrir la trama, en una operació que va culminar amb 79 detinguts (tots espanyols) i quasi 50 registres d’empreses distribuïdores i domicilis.

L’operació s’ha dut a terme en dotze províncies: Barcelona, Castelló, València, Alacant, Murcia, Almeria, Màlaga, Cadis, Sevilla, Huelva, Toledo i Madrid.

Durant l’explotació de la mateixa s’han intervingut 80.000 quilograms de tonyina roja, prop de mig milió d’euros en efectiu, vehicles d’alta gamma i joies valorades en més de 600.000 euros i documentació que s’està analitzant i que correspon a l’activitat del grup en els últims tres anys.

Publicitat