22.2 C
Valencia

Els comerços i locals de Castelló no pagaran la part de la taxa de fems dels mesos de l’estat d’alarma

La mesura que ha aprobat l'ajuntament comporta un estalvi global de 512.973 euros a 8.009 comerços i locals de la ciutat

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Castelló ha aplicat una reducció de la taxa de fems a totes les activitats no essencials proporcional al temps en el qual va estar en vigor l’estat d’alarma per l’emergència sanitària i social per la covid-19. La reducció, que s’aplicarà en el segon període de pagament que inicia el mes vinent de setembre, suposarà una baixada del 27% de la taxa anual i un estalvi global per als comerços i locals de 512.973,04 euros.

En total, es beneficiaran d’esta mesura 8.009 comerços i locals que es van veure obligats a tancar totalment o parcialment després de la declaració de l’estat d’alarma per coronavirus el passat 14 de març.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que esta mesura se suma a altres exempcions fiscals aprovades per l’Ajuntament per a secundar i ajudar a minimitzar els efectes econòmics i socials que la crisi sanitària per coronavirus ha provocat en el teixit empresarial local, principalment a pimes i persones autònomes. “Des del primer moment aprovem exempcions de pagaments de taxes com la d’ocupació per terrasses, una mesura que poc després ampliem fins a final d’any en suport al sector, ara apliquem una nova reducció fiscal a totes les activitats que es van veure afectades per la declaració de l’estat d’alarma”, ha indicat Marco.

L’alcaldessa ha destacat que l’Ajuntament està tenint un paper fonamental per a la reactivació i estes mesures de reducció de taxes fiscals, al costat d’altres iniciatives aprovades pel govern municipal, van encaminades a pal·liar els efectes econòmics i socials provocats per la pandèmia.

El regidor d’Hisenda, David Donate, ha explicat que esta mesura implica la reducció de la quota anual durant el període proporcional a l’estat d’alarma, excepte per a aquells negocis que sí que han mantingut l’activitat a ple rendiment.

Amb esta reducció donem resposta a una demanda del sector i disminuïm la pressió fiscal dels comerços i locals que es van veure afectats pel tancament”, ha apuntat.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha explicat que, amb esta iniciativa “l’Ajuntament fa un esforç per a ajudar a aquelles empreses i professionals que han hagut d’interrompre la seua activitat a causa de la crisi sanitària, una via més per a avançar cap a la recuperació econòmica”. L’edil també s’ha manifestat a favor que aqueixa recuperació “ens porte cap a una economia verda i un creixement sostenible i que es consoliden tendències com l’increment del reciclatge aconseguit a Castelló durant els últims mesos”.

La taxa de fems es passarà al cobrament en el segon període de pagament de tributs que inicia el pròxim 1 de setembre. Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló va aprovar un nou calendari fiscal per a este any 2020 que flexibilitza terminis i va ajornar el cobrament d’alguns tributs per a pal·liar les conseqüències econòmiques provocades per l’estat d’alarma. 

Este segon període del calendari fiscal inicia l’1 de setembre i finalitza el 30 de novembre. En este període es tributarà per impost sobre vehicles i les taxes per guals, per l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i la taxa per prestació de serveis de recollida de residus sòlids urbans, tractament i eliminació dels mateixos (la taxa de fems) i la taxa per utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local per ocupacions de subsòl, sòl de la via pública, terrenys d’ús públic i vol de la via pública amb determinats aprofitaments (el període anterior a l’emergència sanitària).

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,779FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià