Els comerços de zones turístiques obriran diumenges i festius des del dia 17

L'Associació Nacional Grans d'empreses de Distribució (Anged) de la Comunitat Valenciana ha informat en un comunicat que amb esta obertura es dóna "resposta a la demanda de gran quantitat de clients".

Els comerços i grans superfícies de les zones de gran atracció turística (zgat) de la Comunitat Valenciana podran tornar a obrir tots els diumenges i festius de manera ininterrompuda des del pròxim dia 17 de juny fins al 13 de gener del pròxim any, en virtut de l’acord del sector. L’Associació Nacional Grans d’empreses de Distribució (Anged) de la Comunitat Valenciana ha informat en un comunicat que amb esta obertura es dóna “resposta a la demanda de gran quantitat de clients” en les seues tendes i els diumenges tornaran a situar-se com a “segon o tercer” dia de la setmana amb majors vendes.

Segons ha afirmat el portaveu d’Anged a la Comunitat Valenciana, Joaquín Cerveró, els mesos en els quals els comerços no han pogut obrir els diumenges i festius, han rebut “una quantitat ingent de peticions dels nostres clients, que ja s’havien acostumat a realitzar les seues compres quan més temps lliure tenen”. “A açò hem de sumar les vendes perdudes a turistes que ens visiten en festiu i es troben la Comunitat tancada”, ha apuntat el representant d’Anged, que ha incidit que durant este temps les seues empreses han realitzat “un gran esforç per mantenir els 800 llocs de treball que es van crear, amb motiu de les obertures en festius”.

Cerveró ha ressaltat que durant la campanya de rebaixes, esperen crear “al voltant de 1.000 ocupacions específiques” i ha recordat a la Direcció general de Comerç que van fer “un gran esforç per aconseguir un consens que permetera acabar amb el debat de les obertures comercials, malgrat saber que la legislació espanyola avalava la nostra postura, com es va demostrant sentència rere sentència”.

Per açò, ha demanat que “seria important que l’esperit d’eixe acord es plasme en el desenvolupament legislatiu”. “Nosaltres entenem que no es pot convertir el desenvolupament reglamentari d’una norma en una llei de comerç encoberta, que limite encara més les possibilitats de crear ocupació, créixer econòmicament i satisfer adequadament les demandes dels consumidors”. ha afegit.

El portaveu d’Anged ha conclòs que “avui dia i cada vegada més, a la Comunitat Valenciana com a tot el món, qualsevol persona pot comprar el que vulga, 365 dies a l’any durant les 24 hores del dia, en el canal en línia, principal beneficiari de totes les traves burocràtiques i restriccions legals a les tendes físiques”.