El Sindicat Unificat de Policia denuncia el mal estat de la comissaria de Zapadores després d’una ensulsiada

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha denunciat el mal estat de la comissaria de Zapadores (València) després de l'ensulsiada del fals sostre del despatx de prefectura de la unitat de Cavalleria, que no ha causat ferits encara que sí considerables desperfectes.

ensulsiada

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha denunciat el mal estat de la comissaria de Zapadores (València) després de l’ensulsiada del fals sostre del despatx de prefectura de la unitat de Cavalleria, que no ha causat ferits encara que sí considerables desperfectes.

Segons ha indicat el responsable autonòmic d’aquest sindicat, Fermín Gimeno, el centre de treball més important de la Policia a la Comunitat Valenciana es troba en un estat “lamentable”, amb plantes senceres precintades pel seu estat perillós i insalubre.

“Hi ha dependències que es van usar durant anys per a l’entrenament de les unitats especials, però d’un temps a ara ja ni para açò es poden usar. Estan precintades per seguretat”, lamenta Gimeno, qui enumera altres greus deficiències, com l’absència de dutxes femenines en el gimnàs, que obliga a les policies a col·locar cartells quan fan ús de les mateixes.

L’ensulsiada del fals sostre registrat al voltant de les 13 hores d’ahir en el despatx del cap de la unitat de Cavalleria no va provocar danys personals perquè l’usuari del mateix no estava en aqueix moment assegut, segons han explicat les mateixes fonts, encara que va afectar a la instal·lació elèctrica i d’internet.

“En els últims vint anys només s’han escomès reformes mínimes, i bona part de les labors de manteniment, no solament en Zapadores, sinó en altres comissaries, com la del Marítim, han sigut realitzades per un grup d’agents dedicat a labors d’obra de paleta, pintura, fusteria o lampisteria”, detalla Gimeno, qui a més adverteix que totes aquestes xicotetes accions de manteniment podrien acabar davant la imminent jubilació dels agents dedicats a elles.

El responsable del SUP recorda que pràcticament tots els Executius en els últims 20 anys s’han compromès a reformar la comissaria de Zapadores sense complir-ho. “Hi ha un projecte per a la reforma integral del centre, es va fer en 2008 i es van prometre 30 milions d’euros per a la reforma, però d’açò fa ja 10 anys i mai han hagut suficients fons”, explica Gimeno, qui recorda que l’actual ministre de l’Interior, Fernando Gran-Maraska, va tornar a anunciar millores en aquestes dependències el passat 18 de setembre en una visita a València.

Publicitat