La Comissió 9 d’Octubre es manifestarà “pels drets i les llibertats del País Valencià”

La plataforma demana que es reorganitzen les set marxes per a evitar confrontacions

Comissió 9 d'Octubre

Guanyem les llibertats. Fem país’. Així és el lema de la manifestació organitzada per la Comissió 9 d’Octubre, una plataforma formada per 15 entitats (partits polítics, sindicats i associacions), que dimarts que ve 9, Dia de la Comunitat Valenciana, eixirà al carrer per a seguir lluitant pels drets i les llibertats el poble valencià amb l’objectiu d’aconseguir “una societat justa i igualitària”.

Així ho ha avançat Toni Gisbert, el portaveu de la plataforma, qui també ha assenyalat que “des que va haver-hi un canvi de govern a el País Valencià, s’ha avançat bastant”. Així i tot, esta comissió considera que “hi ha compromisos electorals pendents”, com la recuperació de les emissions de TV3 i la incorporació de la competència lingüística del funcionariat valencià. “Es pot dir que hem progressat en el context valencià perquè s’ha acabat l’època de corrupció de polítiques antisocials i antivalencianes”, ha indicat el portaveu.

Esta manifestació s’iniciarà el 9 d’octubre a les 18:30 en la Plaça Sant Agustín de València i acabarà en la Plaça Amèrica a les 21:00. La concentració serà una de les set manifestacions que recorreran eixe dia els carrers de la ciutat, les quals han sigut ordenades per la Delegació del Govern amb l’objectiu “de garantir el lliure exercici d’este dret”. Així i tot, des de Comissió 9 d’Octubre consideren que caldria “reajustar i reordenar les marxes perquè hi ha molt poca separació física i temporal i les manifestacions es van a trobar“.

Esta comissió ha volgut fer una crida perquè es participe en la manifestació que convoquen. Per açò, han assegurat que la concentració “no és en contra de ningú”, sinó que és “plural” com la comissió, la qual parteix del diàleg. “Volem que la vesprada del 9 d’octubre els carrers s’òmpliguen del reflex del que som com a societat”, ha puntualitzat Ferrán García, de CCOO del País Valencià. Així mateix, han volgut buidar tot tipus de dubtes i han assegurat que “no és una manifestació independentista”, sinó “una manifestació pels drets del País Valencià i també per a celebrar el que s’ha avançat en els últims anys”.

 

Publicitat