13.6 C
Valencia

La comissió per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana s’engega en Les Corts

En la sessió la socialista Carmen Martínez ha sigut triada presidenta, Fernando Llopis (Cs) vicepresident i Aitana Mas (Compromís) secretària.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La comissió per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana després del coronavirus ha arrancat este divendres en Les Corts amb una sessió consecutiva en la qual s’ha configurat la seua Mesa i s’ha emplaçat els grups a presentar els plans de treball amb dimecres que ve a la vesprada com a data límit.

En la sessió la socialista Carmen Martínez ha sigut triada presidenta, Fernando Llopis (Cs) vicepresident i Aitana Mas (Compromís) secretària, complint amb el reglament de paritat de la Cambra.

- Publicitat -

Carmen Martínez ha afirmat que és “un honor” per a ella presidir esta comissió encarregada de “buscar la millor eixida” a la crisi derivada de la pandèmia de Covid i ha assegurat que “espera de cor” que siga “un espai de diàleg” en el qual tots siguen capaços d’oferir el millor de si mateixos.

“De nosaltres s’esperen moltes coses”, ha advertit, entre elles trobar “fórmules duradores de reactivació de l’economia” o mesures de protecció social, a més de mostrar el compromís amb el sistema sanitari públic.

- Publicitat -

Després d’apel·lar al diàleg i consens, la socialista ha subratllat que en este moment de crisi els ciutadans esperen d’ells que estiguen a l’altura. “Anem a aprofitar esta oportunitat i fer de la cooperació el principi bàsic d’esta comissió”, ha resolt.

Així mateix, ha plantejat que els grups presenten els seus plans de treball fins al dimecres 20 a la vesprada, de manera que en la sessió del divendres 22 puga ser aprovat. També ha llançat el suggeriment que en les propostes es fixen un màxim de 20 compareixents i veure els que coincideixen.

- Publicitat -

Està previst que se celebre una reunió setmanal de la comissió sempre que siga possible. Açò suposa, ha dit, que podria haver-hi 8 o 10 sessions, i ha proposat també que es valore la possibilitat de constituir subgrups, per àrees de treball, per a anar avançant en cadascuna d’elles més ràpidament.

En la sessió només ha pres la paraula el ‘popular’ Rubén Ibáñez, qui ha avançat que el PP plantejarà també que en alguns casos en comptes de compareixences es puga remetre documentació per escrit per a guanyar agilitat.

Així mateix, proposa que a mitjan comissió puguen ja engegar-se mesures “urgents i excepcionals” perquè “la societat no pot esperar al final de la comissió”.

Els treballs d’esta comissió, una vegada aprovat el pla de treball, se centraran en quatre fronts: el reforç de la sanitat pública; la reactivació de l’economia i la modernització del model productiu; l’enfortiment dels sistemes de protecció social, de les cures i la millora del sistema fiscal; i la “posició determinant” de la Comunitat Valenciana amb el Govern central, la resta d’administracions i la Unió Europea.

Haurà d’emetre un dictamen que es remetrà al ple de Les Corts per al seu debat i aprovació de les propostes, amb el 20 de juliol com data límit per a finalitzar.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,020FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià