30.8 C
Valencia

La Comissió Europea concedeix a la Universitat Jaume I el segell d’excel·lència de recursos humans en investigació

Fins ara, 544 organitzacions europees han rebut el segell HR Excellence in Research.

- Publicitat -AVL

La Comissió Europea ha atorgat a la Universitat Jaume I el segell HRS4R d’excel·lència de recursos humans en investigació que avala l’adhesió per part de l’UJI al contingut de la Carta Europea del Personal Investigador i al Codi de Conducta per a la Contractació de Personal Investigador. La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, subratlla que aquest segell «suposa un reconeixement públic a l’impuls de l’activitat investigadora de la nostra universitat i la voluntat de promoure bones pràctiques en matèria de contractació que afavorisquen la carrera investigadora del nostre personal».

La Carta, elaborada per la Comissió Europea en 2005 amb l’objectiu d’assenyalar  la investigació com una professió clau per a estimular el creixement econòmic en la Unió Europea, estableix els drets, responsabilitats i deures del personal investigador, les institucions que els contracten i els organismes finançadors de la recerca.

D’altra banda, el Codi de Conducta pretén establir un conjunt de bones pràctiques i millorar la transparència dels processos de selecció de personal, proposant diversos mètodes per a avaluar el mèrit, i no reduint-lo simplement, per exemple, al còmput d’indicadors bibliomètrics.

A més del reconeixement a l’esforç institucional per a establir una estratègia de recursos humans coherent i oferir millors pràctiques internes, el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, afirma que, addicionalment, «el segell servirà per a augmentar la visibilitat de la institució en l’àmbit internacional i ajudarà a captar i retenir el talent, ja que suposa una garantia pel personal investigador i el personal tècnic i de suport a la recerca que vol desenvolupar la seua tasca a la Universitat Jaume I».

Així mateix, enfortirà la posició de la Universitat a l’hora d’obtenir fons en convocatòries competitives, no sols en l’àmbit europeu, pel fet que Europa valorarà aquest tipus d’acreditació en la concessió de finançament per a la recerca en un futur immediat, sinó en l’àmbit nacional, on també es considerarà un valor afegit.

La Universitat Jaume I va presentar la seua voluntat d’adherir-se mitjançant la signatura de la declaració de compromís el desembre de 2018. Mitjançant la signatura d’aquesta declaració, la Universitat va fer el primer pas per a promoure un entorn laboral estimulant i favorable per al seu personal investigador, garantint l’existència de procediments justos i transparents per a la contractació i l’avaluació a la universitat.

A partir d’aquest moment, es va crear un grup de treball amb l’objectiu de realitzar una anàlisi interna, rebent informació dels mateixos investigadors a través de la realització d’una enquesta i de quatre grups de discussió, així com del conjunt de serveis de la universitat involucrats en la gestió de la recerca i els recursos humans a través de diferents reunions de treball.

Una vegada realitzada aquesta anàlisi, es va proposar un pla d’actuació, que es concreta en un total de quinze accions, per a assegurar la millora contínua. Entre aquestes actuacions figuren la necessitat d’apropar els resultats de la recerca a la societat, enfortint les estructures en l’àmbit de la innovació i la transferència del coneixement, i la revisió de les polítiques de contractació per a permetre la captació i retenció de talent investigador.

Finalment, la sol·licitud per a l’obtenció del segell va ser enviada per la Universitat Jaume I a la Comissió Europea a principis del mes de març de 2020 i es va rebre la resposta positiva el 12 d’agost.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,687FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià