19.5 C
Valencia

Alcoi continuarà participant activament en la comissió de seguiment de la RECE

Durant ahir i hui Alberto Belda, regidor d'Educació i Manolo Gomicia, regidor de Formació i Innovació, assisteixen a la XIII Trobada de la RECE (Xarxa Estatal de Ciutats Educadores) en Lleida.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Durant ahir i hui Alberto Belda, regidor d’Educació i Manolo Gomicia, regidor de Formació i Innovació, assisteixen a la XIII Trobada de la RECE (Xarxa Estatal de Ciutats Educadores) en Lleida. Alcoi continuarà formant part de la Comissió de Seguiment i la coordinació l’assumeix Sevilla.

El lema de la jornada és «Repensar la ciutat». Joan Clos Mathew, ex-Director executiu d’ONU-Hàbitat i ex-Alcalde de Barcelona, va impartir la conferència inaugural.

El programa inclou dos diàlegs entre experts, el primer centrat en la mirada de la infància en les nostres ciutats i el segon en els espais de trobada en la ciutat, i taules redones de presentació de bones pràctiques. Les jornades tancaran amb una taula d’alcaldes en la qual participaran l’Alcaldessa de Madrid, l’Alcalde de Granollers i l’Alcalde de Lleida, moderada per Josep Cuní.

Un tema que han tractat i en el qual en la nostra ciutat s’estan portant avant programes és el de la prevenció de l’absentisme escolar, aprofundint les polítiques tendents a la prevenció del fracàs escolar i especialment a la integració de menors i els seus familiar en situació de risc d’exclusió.

- Publicitat -

Alcoi torna a estar en la Comissió de Seguiment, completen aquest estament: Argamasilla de Calatrava, Avilés, Barcelona, Màlaga, Rivas-Vaciamadrid, Sant Just Desvern, Sevilla, Vitòria-Gasteiz i Ciudad Real, que substitueix Saragossa.

L’edil de l’àrea d’educació d’Alcoi explica: «Els quatre últims anys hem estat en la Comissió de Seguiment i seguirem estant fins al 2019. Sobretot, hem participat en la Xarxa d’Innovació educativa, una àrea fonamental per ser una ciutat de futur».

- Publicitat -

Hi ha molts programes que es duen endavant des de diferents departaments de l’Ajuntament perquè els xiquets participen, com els pressupostos participatius per a xiquets o el CLIA, també activitats que complementen la formació de les persones no tan sols en l’edat escolar, com l’Escola Municipal de Teatre, Belles Arts o l’Escola Oficial d’Idiomes.

Belda conclou: «Estar en el RECE ens permet observar experiències d’altres ciutats per poder implementar-les a Alcoi. Conéixer què fem bé i en què necessitem millorar».

Un dels objectius d’aquesta legislatura del Govern Municipal és recuperar la projecció d’Alcoi tant a la Comunitat Valenciana com a Espanya, situant a la ciutat com a ciutat innovadora i exemple a seguir en molts aspectes.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,319FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià