22.2 C
Valencia

La compravenda d’habitatges cau un 37’2% en la Comunitat Valenciana

La regió registra la cinquena major caiguda d'Espanya en habitatges, amb un descens del 29% si tenim en compte tota mena d'immobles.

- Publicitat -AVL

A causa de la incidència de la pandèmia en l’economia espanyola, el Col·legi de Registradors ofereix un avanç de l’Estadística Registral Immobiliària trimestral, per a mostrar l’evolució de l’activitat immobiliària espanyola durant el mes de juliol passat.

Així, durant juliol d’enguany i en comparació amb el mateix mes de l’exercici anterior, la compravenda d’habitatges registrats en Comunitat Valenciana ha caigut un 37’2%, aconseguint les 4.390 transaccions. Es tracta de la cinquena comunitat autònoma on més cauen este tipus d’operacions, situant-se quatre punts per damunt de la caiguda mitjana nacional (-32’9%). A Espanya passem de les 45.999 operacions de juliol de 2019 a les menys de 31.000 d’ara. Totes les comunitats, a excepció de País basc i Ceuta, presenten negatius.

Si comptabilitzem les compravendes de tota mena d’immobles (no sols d’habitatges), la baixada amb relació al mateix mes de 2019 és sensiblement menor (-29’1%). En este apartat, la regió valenciana (8.991 transaccions) presenta també la cinquena baixada més acusada, situant-se igualment quatre punts per damunt de la caiguda mitjana nacional (-25’1%). A Espanya passem de les 90.431 operacions al juliol de l’any passat a les 67.703 d’ara.

El 37’2% de descens en la compravenda d’habitatges en la Comunitat Valenciana és menor que el registrat al juny, on estes van baixar un 43’2%, i notablement inferior al comptabilitzat al maig, on les operacions van caure més d’un 63%.

Amb caràcter general, cal tindre en compte que el nombre d’hipoteques inscrites el juliol de 2019 es va veure afectat a l’alça a causa dels canvis produïts a través de la Llei 5/2019, de 15 de març, reguladora dels contractes de crèdit immobiliari, que va provocar un augment d’hipoteques realitzades al juny i inscrites al juliol. Este increment podria afectar la taxa de variació del present mes de juliol, podent mostrar ara una caiguda més acusada de la qual realment ha produït el mercat.

Les hipoteques cauen menys

Les 4.078 hipoteques constituïdes en Comunitat Valenciana mitjançant la seua inscripció en el registre durant el mes de juliol representen una caiguda del 21’9% amb relació a juliol de 2019. Un resultat molt similar al que obté el conjunt d’Espanya, on la mitjana reflecteix un descens del 20’1%. Amb només tres regions en positiu (País Basc, Balears i Ceuta), la regió valenciana és l’onzena que major contracció experimenta en este apartat.

Si atenem únicament les hipoteques sobre habitatge, la diferència amb la mitjana nacional és favorable a la Comunitat Valenciana. Mentre Espanya cau de mitjana un -22’8%, la Comunitat Valenciana –amb 3.151 inscripcions– ho fa a un ritme de -16’8%, sis punts menys que la caiguda mitjana nacional, registrant ací el setzé major descens.

En general, l’impacte de l’estat d’alarma sobre les hipoteques està sent molt més moderat que en les compravendes. A Espanya passem de més de 44.000 hipoteques el juliol de 2019 a 35.348 ara. Només en hipoteques sobre habitatges, caiem des de les 31.687 operacions a les quasi 24.500 d’este passat mes de juliol.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,779FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià