10.7 C
Valencia

La compravenda d’habitatges cau un 37’2% en la Comunitat Valenciana

La regió registra la cinquena major caiguda d'Espanya en habitatges, amb un descens del 29% si tenim en compte tota mena d'immobles.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

A causa de la incidència de la pandèmia en l’economia espanyola, el Col·legi de Registradors ofereix un avanç de l’Estadística Registral Immobiliària trimestral, per a mostrar l’evolució de l’activitat immobiliària espanyola durant el mes de juliol passat.

Així, durant juliol d’enguany i en comparació amb el mateix mes de l’exercici anterior, la compravenda d’habitatges registrats en Comunitat Valenciana ha caigut un 37’2%, aconseguint les 4.390 transaccions. Es tracta de la cinquena comunitat autònoma on més cauen este tipus d’operacions, situant-se quatre punts per damunt de la caiguda mitjana nacional (-32’9%). A Espanya passem de les 45.999 operacions de juliol de 2019 a les menys de 31.000 d’ara. Totes les comunitats, a excepció de País basc i Ceuta, presenten negatius.

Si comptabilitzem les compravendes de tota mena d’immobles (no sols d’habitatges), la baixada amb relació al mateix mes de 2019 és sensiblement menor (-29’1%). En este apartat, la regió valenciana (8.991 transaccions) presenta també la cinquena baixada més acusada, situant-se igualment quatre punts per damunt de la caiguda mitjana nacional (-25’1%). A Espanya passem de les 90.431 operacions al juliol de l’any passat a les 67.703 d’ara.

El 37’2% de descens en la compravenda d’habitatges en la Comunitat Valenciana és menor que el registrat al juny, on estes van baixar un 43’2%, i notablement inferior al comptabilitzat al maig, on les operacions van caure més d’un 63%.

- Publicitat -

Amb caràcter general, cal tindre en compte que el nombre d’hipoteques inscrites el juliol de 2019 es va veure afectat a l’alça a causa dels canvis produïts a través de la Llei 5/2019, de 15 de març, reguladora dels contractes de crèdit immobiliari, que va provocar un augment d’hipoteques realitzades al juny i inscrites al juliol. Este increment podria afectar la taxa de variació del present mes de juliol, podent mostrar ara una caiguda més acusada de la qual realment ha produït el mercat.

Les hipoteques cauen menys

Les 4.078 hipoteques constituïdes en Comunitat Valenciana mitjançant la seua inscripció en el registre durant el mes de juliol representen una caiguda del 21’9% amb relació a juliol de 2019. Un resultat molt similar al que obté el conjunt d’Espanya, on la mitjana reflecteix un descens del 20’1%. Amb només tres regions en positiu (País Basc, Balears i Ceuta), la regió valenciana és l’onzena que major contracció experimenta en este apartat.

- Publicitat -

Si atenem únicament les hipoteques sobre habitatge, la diferència amb la mitjana nacional és favorable a la Comunitat Valenciana. Mentre Espanya cau de mitjana un -22’8%, la Comunitat Valenciana –amb 3.151 inscripcions– ho fa a un ritme de -16’8%, sis punts menys que la caiguda mitjana nacional, registrant ací el setzé major descens.

En general, l’impacte de l’estat d’alarma sobre les hipoteques està sent molt més moderat que en les compravendes. A Espanya passem de més de 44.000 hipoteques el juliol de 2019 a 35.348 ara. Només en hipoteques sobre habitatges, caiem des de les 31.687 operacions a les quasi 24.500 d’este passat mes de juliol.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,325FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Sanitat registra 1.815 nous casos de coronavirus i 1.647 altes en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 207 a Castelló; 540 a Alacant i 1.068 a la província de València.

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.
- Advertisement -

: Valencià