Les 10 esmenes de Compromís per a Castelló als Pressupostos Generals sumen el 53% de les inversions reclamades per a la Comunitat

Reivindiquen la millora del transport de Rodalies, el rescat de les dessaladores i la regeneració de la costa i sumen 219 milions d'euros dels 403 que suposen les 40 esmenes presentades per a tot el territori valencià.

Compromís està negociant a Madrid les 40 esmenes que el diputat Joan Baldoví ha presentat als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) pel 2021. Uns pressupostos que la formació ha qualificat de “millors, però millorables” en referència a l’augment de les inversions a la Comunitat respecte al que feien altres governs. “Són millors perquè hi ha hagut una negociació prèvia i les inversions s’acosten al 10% enfront del 7,2% dels de Montoro”, ha apuntat el diputat per Compromís.

De tota manera, la formació valenciana ha presentat un total de 40 esmenes on es detallen inversions no contemplades a estos conters, a la Comunitat Valenciana. En total, sumen més de 403 milions d’euros encara que destaca que el 54,3% de totes les demandes al territori valencià corresponen a les deu esmenes que fan referència a la província de Castelló.

Així, la millora de les Rodalies, a més de les connexions ferroviàries amb Vinaròs, el rescat per part del govern central de les dessaladores “que estan ofegant els ajuntaments”, com ha apuntat el diputat provincial, Ignasi Garcia i la regeneració de la costa són els tres eixos fonamentals de les demandes per a les comarques castellonenques.

En total, les deu esmenes que fan referència directa a la nostra província suposen un total del més de 219 milions d’euros. I és que cal recordar que, per una banda, es tracta d’infraestructures de transport inexistent o deficitàries que ja sumen 89 milions, però per l’altra està les monumentals xifres que impliquen les dessaladores de la província i que, com ha detallat Garcia “estan frenant el desenvolupament de municipis com Nules o Xilxes” i “suposen una gran pedra per ajuntaments com Moncofa” que no poden assumir el que representa.

CatalanSpanish