23.8 C
Valencia

Compromís insta a incorporar ajudes a famílies vulnerables per al pagament de l’IBI

Rafa Mas: "Cal recuperar una mesura social, proposada per Compromís i present en els pressupostos 2019, però que no fou executada i que ara serà més necessària que mai".

- Publicitat -AVL

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha instat a govern municipal de PP i Ciudadanos a incorporar ajudes a les famílies més vulnerables per al pagament de l’IBI dins de les mesures fiscals aprovades per l’Ajuntament. En este sentit des de la coalició reclamen que cal recuperar esta mesura social proposada per Compromís i inclosa als pressupostos 2019 que mai fou executada i que ara “és més necessària que mai”.

Segons ha explicat Rafa Mas, regidor de la formació progressista, “des de Compromís compartim les mesures fiscals aprovades per l’Ajuntament d’Alacant, algunes de les quals hem reivindicat des de fa dies, com ara la suspensió de les taxes de vetlladors i mercats municipals. Però també cal incorporar de manera urgent línia de subvencions per al pagament de l’IBI, dotada amb 500.000 euros, per a les famílies vulnerables”.

Una mesura social que, com ha indicat el regidor progressista “recordem que funciona amb altres Ajuntaments com el d’Elx, governat per socialistes i Compromís, i que a més, a més, estava present als pressupostos 2019 però no fou executada, i que ara serà més necessària que mai. Ara és quan es comprova la inutilitat de la baixada d’impostos lineal aprovada a finals de 2018 per la dreta i la necessitat d’ajustar la càrrega impositiva a la nova situació que requerirà una protecció especial de moltes famílies que ara passaran majors problemes per arribar a fi de mes. Hem de plantejar mesures de forma ràpida per a poder suavitzar el colp de la paralització de l’activitat econòmica, producte de la crisi sanitària. Cal ajudar a les famílies que patiran l’augment de les xifres de l’atur i el tancament de negocis d’autònoms i micropimes”.

Per això, des de Compromís exigim al bipartit de dretes a què no passe com en l’any 2019 i elaboren i posen en marxa el reglament per a traure esta convocatòria d’ajudes a l’IBI, i busquen la fórmula per a destinar 500.000 euros com a dotació econòmica.

Esta és una de les propostes de caràcter social que Compromís integrarà en la bateria de mesures que presentarà a l’equip de Govern i la Junta de Portaveus per a minvar les greus conseqüències econòmiques i socials de l’actual crisi sanitària i situació de quarantena. “Esperem que el Sr. Barcala complisca la paraula donada en l’anterior plenari de pressupostos relativa a treballar de forma conjunta esta situació excepcional i puguem aportar entre tots les propostes necessàries per a treballar per una eixida justa a esta crisi on ningú es quede enrere”, ha conclòs Rafa Mas.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià