19 C
Valencia

Compromís Alacant demanda una actuació integral en el barri del Cementeri per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària

Rafa Mas: "Cal extremar les mesures sanitàries i socials en el barri més vulnerable i invisible de la ciutat"

- Publicitat -AVL

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha demanat una actuació integral en el barri del Cementeri per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària i reclama extremar les mesures sanitàries i socials en el barri “mes vulnerable i invisible de la ciutat”.

Rafa Mas, regidor de la coalició ha afirmat que “des de Compromís assistim preocupats per les conseqüències sanitàries i socioeconòmiques que estan impactant directament en les famílies i els barris més vulnerables de la ciutat. Fa uns dies recollíem les urgents demandes que ens realitzaven des del teixit associatiu dels barris de la Zona Nord, i fa dos dies presentàvem tota una sèrie de mesures per a millorar el funcionament i la coordinació de la OMES (Oficina Municipal d’Emergència Social) que esperem que s’estiguen recollint per part del Bipartit. Hui demandem al govern municipal del Sr. Barcala que presten especial atenció al barri del Cementeri, el barri més vulnerable i invisible de la ciutat, que pateix amb especial cruesa la crisi socioeconòmica derivada de la crisi del Covid19, ja que la manera de proveïment de moltes famílies és la ferralla, el reciclatge o la venda ambulant i viuen al dia; pel que la impossibilitat d’eixir a treballar suposa que famílies estan sense cap mena de recursos “.

És per això que la coalició proposa mesures per a afrontar la situació en aquest barri d’Alacant, entre les quals s’inclou coordinar l’atenció des de les regidories de Coordinació de Projectes i Acció Social juntament amb les entitats que treballen en la zona amb menors i població gitana.

Una altra de les mesures que proposen des de la formació progressista és encarregar a la UME la desinfecció d’aquest barri on existeixen severs problemes higiènics. I unes altres com situar un punt de repartiment d’aliments que atenga les famílies vulnerables, especialment a menors i majors, dels barris del Cementeri i Ciutat d’Assís.

“Hem d’insistir a situar la mirada en aquests moments sobre les persones i barris més vulnerables de la ciutat. I cal fer-ho immediatament, i comptant amb les associacions que treballen en els barris, en aquest cas les que atenen i treballen amb les famílies i els menors del barri del Cementeri que coneixen perfectament la prioritat de les mesures que cal prendre en aquests moments per a garantir unes mínimes condicions de seguretat de salut pública i accés a necessitats bàsiques de la població del barri. Unes mesures que són útils i necessàries perquè continuen complint les mesures de confinament per part de la gent del barri”, ha conclòs Mas.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’Alcora és acceptada com a membre de la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO

La capital de l'Alcalatén es converteix en la segona ciutat espanyola a formar part d'esta important xarxa mundial.

L’espectacle ‘Voronia’ inicia la nova temporada de l’IVC al Teatre Principal de Castelló

La producció de la companyia La Veronal es representa este dissabte, 26 de setembre.

Desapareguda una dona a Requena quan anava a un funeral

Busquen a Rocío Gea Pérez, veïna de Requena, que va desaparéixer sense deixar rastre.

València adquireix 24.000 mascaretes per als col·lectius vulnerables de malalts

Les associacions i federacions de pacients seran les encarregades del repartiment de màscares entre els col·lectius de pacients en situació de precarietat.

La Policia Local evita diverses ocupacions d’habitatges a Alzira

Un home i una dona són detinguts a l'operatiu.
- Advertisement -

: Valencià