miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís aprova votar a favor de la moció de censura

La Comissió Executiva de Compromís, reunida este dilluns en la seu nacional de la coalició, ha aprovat que els quatre diputats de Compromís al Congrés donen suport a la moció de censura presentada per Unidos Podemos que es debatrà este dimarts a la cambra baixa, i a qualsevol altra iniciativa que es presente contra Mariano Rajoy.

“Només amb el maltractament amb el qual sotmet el govern de Rajoy al poble valencià amb els seus Pressupostos Generals de l’Estat, ja està més que justificat votar Sí a la moció de censura” han assegurat des de l’Executiva de la coalició.

“És urgent que el Partit Popular isca del govern pel bé de la nostra Democràcia. Estem veient com el PP viola contínuament la separació de poders utilitzat els aparells de l’Estat per a afavorir als corruptes, com ha succeït amb l’amnistia fiscal promulgada per Cristobal Montoro fa cinc anys, i que ara és declarada nul·la i anticonstitucional, o l’elecció per part del ministre de Justícia, Rafael Català, de José Manuel Maza com a primer fiscal general de l’Estat i Manuel Moix com a Fiscal Anticorrupció, tots dos acusats d’obstaculitzar les investigacions dels casos de corrupció que afecten al PP, i en el cas de Moix, obligat a dimitir després de conèixer la seua vinculació amb una empresa offshore”.

“I tot açò succeeix perquè tenim al capdavant del govern a l’únic partit investigat per corrupció de la nostra història democràtica i a un president del Govern cridat a declarar davant la justía pel cas Gürtel. Un partit que cada dia ens sorprèn amb algun nou cas aïllat de corrupció i que compta amb el major nombre d’imputats i condemnats de tot l’Estat”

“Ens trobem en una situació d’extrema gravetat democràtica. No podem consentir que el Partit Popular continue utilitzant la justícia per al seu propi benefici, perquè això trenca la confiança de la ciutadania en les institucions, és per això que des de Compromís treballarem perquè el Mariano Rajoy perda la majoria parlamentària i puguem conformar per fi el govern que mereixen les ciutadanes i els ciutadans d’este país” han conclòs des de l’Executiva de Compromís.

Per altra banda, l’Executiva de Compromís ha informat del nomenament d’Àgueda Micó com a nova coportaveu de Compromís per la branca del Bloc, en substitució a Enric Morera, actual president de la formació nacionalista. D’aquesta forma, junt a Micó, la resta de coportaveus que conformen la coalició són Mónica Oltra, Joan Ribó i Julià Álvaro.

Últimas noticias

Contenido relacionado