27.3 C
Valencia

Compromís reclama baixar l’IVA al 10% per als serveis veterinaris

Ha registrat una proposta amb la qual insta al Govern a reduir l'IVA dels serveis veterinaris al 10% i una exempció d'IVA a les protectores.

- Publicitat -AVL

El diputat Jesús Pla ha assenyalat que “en 2012 el govern del PP presidit per Mariano Rajoy va decidir augmentar l’IVA als serveis veterinaris d’animals domèstics i medicaments per a animals”. “Tots els serveis prestats pel personal veterinari, com ara revisions, operacions o vacunes van passar de tindre un IVA reduït a un de tipus general, del 21%”, ha lamentat en un comunicat.

Per al parlamentari de Compromís, esta pujada “ha repercutit directament en les famílies que acullen mascotes, així com en els professionals que en molts casos han assumit ells mateixos la pujada de l’IVA en mantenir els preus que tenien vigents i que a vegades ha posat en risc la viabilitat de les clíniques“.

A més, ha exposat que “els col·legis de veterinaris i milers de professionals, juntament amb protectores d’animals i altres organitzacions exigeixen des de fa anys la baixada de l’impost i han recollit centenars de milers de signatures per a esta fi”.

“La nostra societat té cada vegada una major sensibilitat i vincle amb els animals de companyia. De fet, es calcula que pràcticament la meitat de les llars valencianes conviuen amb un gos o un felí”, ha explicat.

Així mateix, ha assenyalat que “cal tindre en compte que els veterinaris clínics presten un servei professional de salut pública i tenen un paper fonamental en la prevenció i control de malalties”.

“Anant més enllà, també són contínues els advertiments sobre l’increment del nombre d’abandons de gats i gossos en els últims anys que, en part, podrien ser conseqüència d’este augment de l’IVA”, ha expressat.

Exempció per a les protectores


Des de Compromís han reconegut l’“excepcional” labor que “desenes de protectores d’animals de tot el país fan en defensa dels drets d’estos, com el rescat quan es troben en situació d’abandó, la lluita contra el maltractament o la cura de malalties i altres tractaments”.

En estos casos, les protectores d’animals, encara que són entitats sense ànim de lucre i realitzen la seua activitat de manera voluntària, han d’assumir també el pagament de l’IVA. Per això, la coalició ha plantejat que el Govern Central establisca una exempció de l’IVA als serveis veterinaris prestats a estes entitats, ja que “el que està en joc és la salut dels animals i de les persones”.

Finalment, Pla ha remarcat com “un argument més en contra de mantenir l’IVA dels serveis veterinaris al 21%, que l’impacte recaptatori d’esta decisió ha sigut molt escàs, però en canvi els riscos per a la població i per als animals són molt elevats”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,708FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de Castelló estableix quatre dies de treball presencial i una jornada de teletreball

El diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, explica que amb esta resolució revisable d'adaptació a la nova realitat es pretén garantir la salut dels treballadors i els usuaris.

Moncofa sol·licita a la Generalitat que inicie ja les obres del centre de salut i l’ampliació de serveis

L'alcalde es reuneix amb representants de Conselleria per a conéixer la marxa d´este projecte tan important per al municipi.

Detenen a una dona per maltractar a l’anciana a la qual cuidava al seu domicili

La sospitosa va propinar puntades a la víctima, de 90 anys i malalta d'Alzheimer.

Onda reinventa la Fira de Sant Miquel i suma nous comerços

Tendes d'electrodomèstics, de ceràmica artística o d'esports s'han sumat enguany a esta fira del comerç que en lloc de concentrar les casetes d'expositors en un mateix lloc planteja una ruta per les tendes amb sortejos de vals regal.

Una línia de Tram connectarà Alacant amb l’hospital de Sant Joan

Ximo Puig ha anunciat esta mesura en el Ple de les Corts Valencianes.
- Advertisement -

: Valencià