Compromís per Castelló impulsa una jornada per a donar a conéixer les línies mestres de la futura llei urbanística del Botànic

Ignasi Garcia destaca que el nou model urbanístic, més respectuós, inclou per primera vegada la perspectiva de gènere

levante
Publicitat

Donar a conéixer entre els gestors municipals, els membres de la sectorial d’Urbanisme i Territori de Compromís Castelló, la militància i també professionals i persones interessades les línies estratègiques i les novetats que ofereix la nova regulació urbanística del Botànic, la Llei d’Ordenació de la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP). Este és l’objectiu de la xarrada col·loqui que ha celebrat hui Compromís per Castelló a la seu de Compromís Castelló –Moyano 12- i que ha estat a càrrec de la presidenta de la comissió de Medi ambient de Les Corts Valencianes i portaveu de Compromís en la comissió d’Obres Públiques de les Corts, Belén Bachero.

En l’acte, la presentació del qual ha estat a càrrec del portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, la diputada Belén Bachero ha analitzat canvis essencials de la futura llei en figures com l’agent urbanitzador. “El PP va crear la figura de l’agent urbanístic amb l’excusa d’abaratir sòl, no obstant això es va demostrar com un mecanisme especulatiu que va disparar el preu i va generar la bombolla immobiliària que va motivar la crisi. La nova regulació pretén evitar els ‘pelotazos‘ urbanístics al no poder reclassificar l’agent urbanitzador”, explica Bachero.

PublicitatRovira  

La responsable de territori del grup parlamentari Compromís ha explicat que “la jornada formativa és important per als regidors i regidors perquè la gestió del sòl es modifica de forma substancial”. De fet, afig, la LOTUP aposta per la regeneració urbana enfront dels nous creixements, per a garantir un creixement més sostenible.

El portaveu de Compromís a Castelló, Ignasi Garcia ha subratllat la novetat d'”incloure la perspectiva de gènere en la normativa”, que suposa un avanç social i de plantejament important. Així mateix, Bachero detallarà aspectes com l’eliminació de les ATE (Actuacions Territorials Estratègiques); les novetats en la tramitació dels plans urbanístics locals; els canvis en els aprofitaments urbanístics; i l’aposta per la rehabilitació, reutilització i ús dels habitatges buits enfront de les noves ocupacions de sòl; i la reserva per a l’habitatge protegit.

La xarrada ha acabat amb un torn obert de paraules en què regidors, càrrecs públics i orgànics de Compromís i representants d’entitats vinculades a la gestió del territori o als drets de l’habitatge han consultat dubtes i han plantejat suggeriments.

PublicitatJuega Limpio Orihuela