La Fiscalia ratifica en demanar l’arxivament del cas de Compromís a Castelló pel franqueig de sobres

La Fiscalia ratifica en demanar l'arxivament del cas de Compromís a Castelló pel franqueig de sobres

Compromís ha emés un comunicat sobre la ratificació de la Fiscalia en demanar l’arxivament del cas del franqueig de sobres.

En el comunicat afirmen que este matí s’ha produït la compareixença en el Jutjat número 2 de Castelló d’Enric Nomdedéu, Ali Brancal i Miquel Torres, en relació amb la querella presentada pel PP sobre el franqueig de sobres.

En la compareixença, la Fiscalia s’ha ratificat en demanar l’arxivament i el sobreseïment del procediment. Compromís confia en la justícia per a la resolució d’este cas i ha demanat també l’arxiu immediat, atenent a diversos fets que resulten ben clars: el fet que la Fiscalia, per segona vegada, demana l’arxiu per no considerar que existisquen indicis suficients contra els investigats; el trencament de la cadena de custòdia dels catorze sobres que va aportar com a prova el querellant, aleshores regidor del PP, qui els va conservar en el seu poder durant quatre anys, i, en definitiva, i entre altres consideracions, la clara intencionalitat política de la querella, com ho demostra el fet que el querellant, càrrec del PP, no denunciara el 2014 sinó que esperara quatre anys per fer-ho.

Esta compareixença arriba després que la fiscalia demanara l’arxivament i el sobreseïment de la causa i que la mateixa jutgessa d’instrucció resolguera, el 23 de desembre de 2019 i després de practicar totes les investigacions i diligències oportunes, arxivar el procediment, per considerar que no hi havia delicte, que no es podia demostrar cap perjudici causat i que no existien indicis suficients contra els investigats. Després d’açò, l’Audiència Provincial va estimar el recurs del PP contra l’auto d’arxiu, tot apartant-se diametralment de la seua jurisprudència recent, en la qual propugnava evitar la celebració de judicis innecessaris i que les acusacions havien de ser “raonables” i d’una certa qualitat; este argument, per exemple, va ser fet servir per la mateixa Audiència el novembre de 2019 a favor de Francisco Martínez, anterior vicepresident provincial i membre del PP.

Cal recordar que el 2018, el PP, a través del seu portaveu adjunt Juan José Perez Macián, va presentar una querella basant-se en 14 sobres que segons ell havien sigut retornats a l’Ajuntament i en els quals va aparéixer propaganda electoral de les eleccions europees de l’any 2014; estos sobres van estar retinguts pel PP, doncs, durant quatre anys. La querella fa referència a la presumpta comissió de malversació de fons públics, en un import que la mateixa Audiència Provincial reconeix que podria estimar-se en un total de nou euros, és a dir, l’import del franqueig dels sobres retinguts pel PP i aportats com a prova.

CatalanSpanish