Compromís reclamarà recuperar l’espai pel futur Conservatori de Castelló als socis de l’Acord de Fadrell

Mentre els ciutadans de Castelló tenen esta vesprada l'oportunitat de conèixer el nou Pla General que marcarà l'urbanisme futur de la ciutat, els socis de govern buscaran resoldre el conflicte de la denominació d'un espai dotacional que ara queda en blanc.

El futur urbanístic de Castelló planteja este dimecres a la ciutat, dos fronts oberts. D’una banda el polític i d’altra el social. Ja que el mateix dia en què s’inicia la primera de les jornades amb què l’ajuntament vol explicar a la ciutadania quins són els eixos i les línies d’actuació que marcarà el Pla General, un dels tres socis de govern a l’ajuntament reclamarà retornar l’etiqueta retirada d’eixe Pla D’Ordenació Detallada on es definia clarament l’espai destinat al futur conservatori de Castelló.

Este canvi en la denominació d’esta casella al gran plànol de la ciutat, cal recordar que ja va ser reivindicada públicament per Compromís en un dels últims plens. Una apreciació contundent feta pública des del faristol que d’alguna manera feia fregar-se les mans als partits de l’oposició que presagiaven ja noves discrepàncies internes entre els socis de l’Acord de Fadrell. I això a més del que va suposar per diferents col·lectius del món de la cultura veure com d’efímer que havia estat trobar al nou disseny un espai propi que responguera a una històrica reivindicació.

Per això, resulta si més no curiós que en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Fadrell que es reunirà esta vesprada per primera vegada en 2021, Compromís incidisca en la importància de recuperar la denominació al Pla General per al terreny situat a l’avinguda Blasco Ibáñez, on s’ha d’ubicar el futur Conservatori de Música i Dansa.

Així ho defensarà el portaveu de la formació, Ignasi Garcia, qui ha recordat que “moltes i molts alumnes no tenen un espai propi per a l’estudi de les disciplines vinculades a la dansa, la música i les arts plàstiques i el disseny i ara tenim una oportunitat d’or per a aconseguir que el tinguen”.

El portaveu ha insistit a assenyalar el que ja va mencionar en la sessió plenària del passat desembre, quan va argumentar que la ciutat no necessitava un solar, sinó “un espai per a l’ensenyament públic, digne i de qualitat”. Així ho va aprovar també el ple municipal per unanimitat en una declaració institucional que demanava la creació d’un centre adient per al conservatori de dansa i que va eixir endavant l’any 2017.

A este posicionament s’ha sumat ara les direccions dels conservatoris de música i dansa i l’escola d’art i disseny, les quals han anunciat la presentació d’al·legacions per a recuperar la denominació del solar, garantir la reserva de l’espai i assegurar la construcció d’un nou centre després de vora 20 anys de reivindicacions.

Cal assenyalar que a la pàgina web de l’exposició pública del Pla D’Ordenació Detallada ha estat suprimida la denominació del solar com a dotacional educatiu, i ha passat a ser un dotacional múltiple, una denominació que Garcia confia a recuperar “el més prompte possible” ara que el pla es troba en fase d’exposició pública al Menador.